Procurorul Igor Popa, cercetat pentru FALS în declarația de avere: CINCI capete de acuzare pentru că ar fi ascuns imobilele concubinei sale
Adjunctul procurorului-șef al Procuraturii municipiului Chișinău, șef al Oficiului Ciocana, procurorul Igor Popa, este cercetat penal în cinci cauze penale ce vizează falsuri în declarația sa de avere.
Procurorul general interimar, Dumitru Robu, a dispus luni, 3 ianuarie, începerea urmăririi penale pe cinci cauze penale în privința lui Igor Popa, suspendat în prezent din funcție.
Un comunicat al Procuraturii Anticorupție arată că urmărirea penală a fost începută în temeiul bănuielii rezonabile că procurorul ar fi săvârșit fals în declarații, manifestată prin neincluderea intenționată a unor date în declarațiile de avere și interese personale depuse anual, pentru perioada anilor 2018 - 2020, precum şi la eliberarea şi ulterior angajarea în funcţie din ianuarie 2020, privind imobilele deţinute de concubina acestuia, care reprezentau spaţiul comun locativ, date pe care era obligat să le prezinte.
„Toate cele cinci cazuri sunt cercetate în continuare de către procurorii anticorupție, fiind conexate la cauza penală inițiată în privința acestui procuror în luna noiembrie 2021 pe faptul îmbogățirii ilicite, infracțiune prevăzută de art. 330/2 din Codul penal”, cităm din comunicat.
Amintim că Igor Popa a fost reținut pe 9 noiembrie 2021, după percheziţii efectuate la domiciliul său, iar pe 26 noiembrie a fost eliberat sub control judiciar. Acesta cercetat penal pentru îmbogățire ilicită și riscă până la 15 ani de închisoare.
Procurorul Igor Popa ar fi recurs la un divorț fictiv pentru a nu declara proprietățile pe care nu le-ar fi putut acoperi cu salariul său de procuror.
VIDEO // Un nou atac armat în Sydney. Patru persoane au fost înjunghiate într-o biserică, în timpul slujbei. Momentul, transmis LIVE
Ce se întâmplă dacă înghiți sâmburii de măsline? Nici nu-ţi imaginezi
Marina Tauber oferă DETALII despre mitingul de duminică. Deputata infirmă că s-ar pregăti destabilizări: „Va fi o acțiune pașnică. Protestele, mitingurile sunt acțiuni democratice”