Procurorul GENERAL a primit ACCEPTUL să efectueze percheziții la domiciliul unui JUDECĂTOR. Despre ce magistrat ar fi vorba
Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a acceptat astăzi solicitarea procurorului general interimar, Dumitru Robu, privind efectuarea unor percheziții la domiciliul și în biroul unui judecător.
Potrivit lui Dumitru Robu, este vorba de un magistrat al Judecătoriei Chișinău, care urmează să fie cercetat penal în baza articolului 330 din Codul Penal. Procurorul general nu a dat numele persoanei la domiciliul căreia urmează să fie efectuate percheziții.
Sursele Deschide.MD din cadrul CSM susțin că magistratul vizat în solicitarea lui Dumitru Robu ar fi Tatiana Avasiloae de la Judecătoria Chișinău, sediul Râșcani.
Anterior Autoritatea Națională de Integritate a stabilit o diferență nejustificată de peste un milion de lei între averea și veniturile judecătoarei Tatiana Avasiloaie.
Prevederile articolul 330 din Codul Penal
Încălcarea regimului de confidenţialitate a informaţiilor din declaraţiile de avere și interese personale
(3) Divulgarea sau publicarea intenţionată a informaţiilor din declaraţiile de avere și interese personale de către persoanele cărora aceste informaţii le-au devenit cunoscute în procesul îndeplinirii atribuţiilor de serviciu sau al exercitării controlului se pedepseşte cu amendă în mărime de la 500 la 650 unităţi convenţionale, cu (sau fără) privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 1 la 5 ani.
Articolul 330. Îmbogăţirea ilicită
(1) Deținerea de către o persoană cu funcție de răspundere sau de către o persoană publică, personal sau prin intermediul unor terți, a bunurilor în cazul în care valoarea acestora depășește substanțial mijloacele dobîndite și s-a constatat, în baza probelor, că acestea nu aveau cum să fie obținute licit
se pedepseşte cu amendă în mărime de la 6 000 la 8 000 unităţi convenţionale sau cu închisoare de la 3 la 7 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.
(2) Aceleaşi acţiuni săvîrşite de o persoană cu funcţie de demnitate publică se pedepsesc cu amendă în mărime de la 8 000 la 10 000 unităţi convenţionale sau cu închisoare de la 7 la 15 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.
Un muncitor a căzut în groapa șantierului, la Ciocana
Intenționa să ajungă în Europa, tranzitând ilegal Republica Moldova: Un ucrainean a fost reținut de către polițiștii de frontieră
Profirie Skramtai, un cunoscut dirijor din R. Moldova și fost conducător al Corului „Doina”, s-a stins din viață în Lituania