Prețul unui DEPUTAT din Parlamentul R. Moldova ar fi ajuns la 2 000 000 de euro. Propunerea făcută de Dodon Maiei Sandu și lui Andrei Năstase
Costul unui deputat ar fi ajuns la 2 000 000 de euro, susține președintele Igor Dodon. Astfel, cei care ar fi luat anterior câte 300 000 de euro pentru a părăsi PD-ul ar regreta acum, a precizat astăzi Dodon în cadrul emisiunii sale „Președintele răspunde”.
Șeful statului îi cheamă pe Andrei Năstase și Maia Sandu la o discuție, pentru a stabili detaliile privind desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate, dar și unele remanieri guvernamentale.
„Acum avem 50+1 deputați. Este și opoziția care încearcă să facă o coaliție. Ce va urma? Acest Parlament trebuie dizovat. După ce Curtea Constituțională a spus că anul acesta nu pot avea loc alegeri parlamentare anticipate, atunci cel mai probabil acestea vor avea loc abia peste 9 luni. Pentru a fi dizolvat Parlamentul, e nevoie ca guvernul să-și dea demisia sau să fie demis cu 51 de voturi. Guvernul Chicu nu-și va da demisia, doar dacă noi nu vom decide asta. Dacă este demis, atunci premierul Chicu va rămâne interimar”, a precizat șeful statului.
Președintele a mai adăugat că ar vedea o coaliție PSRM-PAS-PD-PPDA. „Nu văd cum să fie schimbată structura Guvernului, doar dacă facem o coaliție largă. Dar eu am văzut că ei sunt gata să semneze moțiunea Platformei „DA”... Vreau să văd semnătura Maiei Sandu și a lui Andrei Năstase alături de cea a lui Șor, Candu, Plahotniuc. Am văzut că vor să-i coopteze pe deputații PD. Cu credeți, Pavel Filip va sta de vorbă cu cei care i-au furat deputații. Deja se oferă 2 000 000 de euro pentru un deputat. După ziua de ieri, când Guvernul și-a asumat răspunderea, deja se oferă 2 000 000 de euro. Cum să stai la o masă cu cei care ți-au furat deputații? Primii deputați care au părăsit PD-ul regretă că au luat doar 300 000 de euro”, a precizat Dodon.
De asemenea, oficialul pretinde că deputații din opoziție, inclusiv PAS și Platforma „DA”, încearcă să-i blocheze participarea la alegerile prezidențiale.
„Eu nici nu mi-am înaintat candidatura, dar ei încearcă să mă blocheze să particip în alegeri. Fac deja aranjamente, cum să limiteze dreptul lui Dodon de a candida. Maia Sandu, care pretinde că e o sfântă, vrea să blocheze candidatul de care se teme”, a punctat Dodon.
Suma amenzilor aplicate persoanelor care au luat bani pentru a-și vinde votul la ultimele alegeri a crescut la peste 7,1 milioane de lei
Cum au votat cetățenii români din R. Moldova la alegerile prezidențiale din România: Număr-record de votanți și Lasconi pe primul loc
ALEGERI PREZIDENŢIALE 2024 în România: Elena Lasconi a trecut pe poziţia a doua, depăşindu-l pe Marcel Ciolacu