Președintele CEC nu are de gând să DEMISIONEZE, așa cum i-a cerut PAS și Maia Sandu: „Chiar dacă am fost desemnat de către acest partid politic, îmi mențin poziția echidistantă, iar acțiunile mele nu favorizează un anumit concurent electoral”
Președintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), Dorin Cimil, susține că nu are de gând să demisioneze, chiar dacă cererea respectivă a fost formulată de Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), formațiune care l-a desemnat în calitate de membru al autorității electorale.
Președintele CEC afirmă că nu a încălcat legea, așa cum pretind Maia Sandu și PAS: „Consider că nu am luat decizii, nu am întreprins acțiuni și nu am făcut declarații care ar constitui o încălcare a legii sau a jurământului depus și ar servi drept temei pentru demisie”.
De asemenea, Cimil s-a referit și la învinuirile imputate de PAS într-o conferință de presă.
„Am gestionat, în limita competențelor, transparent și corect, procesul de înregistrare prealabilă, am prezentat informații relevante subiectului și am dispus verificarea cererilor depuse la CEC. Urmare finalizării procesului de înregistrare prealabilă, am sesizat autoritățile competente să verifice informațiile sub aspectul veridicității datelor prezentate”, a punctat funcționarul.
Cimil a mai adăugat că nu are nicio legătură cu circulara CEC despre finanțarea campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale.
„Menționez că nu o susțin, nu am susținut-o, de asta nici nu am semnat-o, iar argumentele le-am expus într-o ședință de lucru cu participarea membrilor CEC. Chiar dacă am fost desemnat de către acest partid politic, îmi mențin poziția echidistantă, iar acțiunile mele nu favorizează un anumit concurent electoral. În deciziile pe care le iau mă conduc strict de principiile legalității, dreptății și independenței, nu mă las și nu mă voi lăsa influențat de vreo forță politică. În contextul celor expuse, continui să-mi realizez atribuțiile conform prevederilor legale. Îmi asum responsabilitatea deplină pentru deciziile luate în calitate de președinte al CEC”, a conchis Dorin Cimil.
Alegărorii din R. Moldova cu cetățenie română au ieșit în număr mare să aleagă PREȘEDINTELE României. Peste 80 000 de persoane au votat la cele 59 de secții de votare din R. Moldova
Un rabin cu cetățenia R. Moldova, ucis în Emiratele Arabe Unite. Tel Avivul promite răzbunare, iar Chișinăul monitorizează situația
Alegeri prezidențiale în România: Număr-record al cetățenilor români din R. Moldova care au mers la urne pentru a alege președintele tuturor românilor