„Cine vei fi tu după asta?” Chicu RECUNOAȘTE organizarea chefului cu ocazia CĂSĂTORIEI fiului său, însă spune că nu ar fi fost o NUNTĂ pe timp de pandemie: „Nu s-a încălcat nimic...”. Ce spune de implicarea SPPS în organizarea evenimentului privat
Premierul Ion Chicu recunoaște că pe 28 august „a fost organizată o masă de sărbătoare” cu ocazia căsătoriei fiului său, însă spune că a fost respectată distanța socială și toate regulile stabilite de Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică pe care o conduce. Mai mult, premierul afirmă că nu a fost vorba de o nuntă, deși nora sa a purtat rochie de mireasă.
„Într-adevăr, pe 28 august a fost un eveniment, o masă de sărbătoare. Fiul s-a căsătorit încă în 2019. Atunci a fost semnat un contract cu un local din Parcul Valea Trandafirilor, urma să aibă loc pe 30 august 2020 o nuntă cu participarea a 150 de invitați. Dar această petrecere a fost anulată”, a declarat astăzi premierul Ion Chicu, în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la TVR Moldova.
Astfel, nunta de pe 30 august s-a transformat într-o „petrecere de familie” la Vinăria Poiana, spune premierul.
„Toate regulile impuse au fost respectate, din punctul meu de vedere. La acest eveniment au participat unchii și mătușile fiului meu. E vorba de sora mea și doi frați ai soției. A fost vorba de un eveniment permis pe timp de pandemie. Nu s-a încălcat nimic. Am văzut multe speculații, dar vă asigur că nu s-a încălcat nimic, iar acest subiect îl consider închis”, a precizat Ion Chicu.
Premierul a mai adăugat că unii ar putea interpreta evenimentul organizat ca o sfidare a pandemiei, însă dândul nu crede că a fost așa.
„Avem deja peste 1 000 de persoane decedate din cauza acestui virus. Organizarea acestui eveniment nu este un mesaj că boala ar fi o invenție. Nu a fost nicio nuntă, a fost o petrecere în spațiul liber, s-a respectat distanța”, s-a justificat Ion Chicu.
Întrebat de ce la un eveniment privat au fost implicați angajați ai Serviciului Protecție și Pază de Stat, plătiți din banii publici, premierul a subliniat că această instituție nu este în subordinea Guvernului. „Eu cred că că s-au respectat toate protocoalele, dar puteți face un demers la adresa tuturor instiituțiilor responsabile pentru a vedea dacă s-a încălcat ceva”, a conchis Ion Chicu.
Cei care și-au VÂNDUT votul, dar și cei care au mituit alegătorii în această toamnă nu scapă de pedeapsă. Organele de drept au aplicat deja AMENZI în sumă de peste șapte MILIOANE de lei pentru „corupere electorală pasivă”
Anatol Șalaru, sprijin pentru Adrian Dupu, candidat PNL la Senatul României: „Activitatea sa în Republica Moldova este extraordinară”
Nicolae Negru // Război și Pace, Strategia Smintitului, Alegeri