Percheziții de amploare într-un dosar de spălare de bani. O persoană a dat un tun financiar de 80 de MILIOANE de lei, după ce și-a însușit ilegal 75% la sută din activele statului deținute într-o fabrică din nordul R. Moldova
Ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) au desfășurat, în dimineața zilei de joi, zece percheziții într-o cauză penală pornită pe fapte de spălare de bani, după ce un grup de persane și-ar fi însușit 75,11% din patrimoniul R. Moldova deținut în cadrul societății pe acțiuni „Mioara” din municipiul Bălți.
O persoană din grupul implicat în schema de spălare de bani, care este unul dintre figuranții de bază ce a intrat în proprietatea bunurilor statului, a fost reținută, urmând a fi audiată și plasată în izolator.
Potrivit CNA, un grup de persoane cu diverse funcții în cadrul societății pe acțiuni menționate, în care statul deținea 75,11%, constituit dintr-un complex de construcții de producere și un teren de 8 ha amplasate în Bălți, și-ar fi însușit acest pachet de acțiuni, iar ulterior cei implicați au efectuat tranzacții încrucișate și au încheiat împrumuturi păguboase.
Deși faptele de însușire a proprietății statului R. Moldova au fost constatate printr-o decizie definitivă și irevocabilă a Curții Supreme de Justiție în anul 2016, grupul de persoane a intrat în proprietatea bunurilor imobile și a vândut o parte din acestea cu 80 de milioane de lei, bani de care urma să beneficieze statul.
Președintele Parlamentului de la Chișinău, apel la adresa românilor din R. Moldova în privința candidatului pe care să-l aleagă în turul doi: „Trebuie să protejăm România și R. Moldova de extremiști și politicieni cu simpatii neo-fasciste”
Au fost constituite grupurile de lucru care vor decide subiectele pentru examenele și evaluările naționale din acest an de studii, inclusiv la BAC
Nicolae Ciucă a DEMISIONAT din fruntea PNL: „Noua conducere a PNL nu va fi singură, deoarece are alături o oștire minunată formată din primari, președinți de consilii județene, consilieri locali și județeni”