PD se DISOCIAZĂ de declaraţiile scandaloase ale lui Chicu la adresa României şi cere convocarea de URGENŢĂ a Consiliului Coaliţiei: "Iubim România, îi apreciem aportul frățesc în construcția unui stat democratic și european"
Partidul Democrat (PD) susţine că se disociază de declarațiile premierului Ion Chicu, care pot prejudicia grav relația dintre Chișinău și București. În acest sens, democraţii cer convocarea de urgență a Consiliului Coaliției la acest subiect, pentru a cere explicaţii de la Ion Chicu.
Potrivit PD, limbajul lui Ion Chicu este inadmisibil şi impardonabil.
"PD își exprimă profunda îngrijorare în legătură cu controversatul schimb de mesaje dintre prim-ministrul R. Moldova, dl Ion Chicu, și europarlamentarul român, dl Siegfried Mureșan. Limbajul dlui Chicu în postarea sa de pe Facebook, etichetările politicianului român și concluziile pe care le-a formulat sunt inadmisibile și impardonabile.
PD se disociază în totalitate de o asemenea abordare disproporționată. Iubim Romania, îi apreciem aportul frățesc în construcția unui stat democratic și european în R. Moldova și ajutorul complex pe care l-au oferit frații noștri români economiei, culturii, educației de la noi.
Considerăm că asemenea aprecieri pot prejudicia grav relația dintre cele două state frățești, unite prin comuniune de limbă, istorie și tradiții. Din aceste considerente, vom cere de urgență convocarea Consiliului Coaliției pentru a cere prim-ministrului explicații", se arată într-o declaraţie făcută de partidul lui Pavel Filip.
Totodată, PD dezaprobă și "modul tendențios și lipsit de respect în care europarlamentarul Siegfried Mureșan dă aprecieri guvernelor din R. Moldova".
"Formulările categorice privind “eșuarea gestionarii crizei COVID și eșuarea reformelor” sunt superficiale și neadevărate. Mai mult, afirmând că Guvernul PD, Guvernul Filip ”a destabilizat situația din R. Moldova și nu a făcut progrese în implementarea reformelor”, dl Mureșan spune un neadevăr cras, pentru că guvernul nostru a atins o cotă de realizare a Agendei de Asociere cu UE de 65%, progresul în anii 2016-2019 alcătuind 35%, iar perioada indicată caracterizându-se printr-o îmbunătățire generală a tuturor indicilor.
Regretăm situația în care acest dialog lipsit de bun-simț ar putea contribui la înrăutățirea relațiilor moldo-române și vom întreprinde eforturi pentru depășirea acestei situații ieșite din comun", se mai arată în declaraţia democraţilor.
FOTO // Cel mai COSTISITOR proiect de infrastructură rutieră din raionul Orhei a fost finalizat: Leagă satele Tabăra și Vatici
Fonduri facultative de pensii, în R. Moldova
Banca Națională a Moldovei a încheiat un memorandum de înțelegere cu banca centrală a Ungariei