Organele de drept au RESTRICȚIONAT accesul în extremitatea de nord a localității Naslavcea, inclusiv pe celebra INSULĂ, după că căderea resturilor unei rachete RUSEȘTI. Procurorii și experții militari inspectează zona
Accesul în zona din extremitatea de nord a localității Naslavcea, raionul Ocnița, aflată la frontieră cu Ucraina, inclusiv accesul pe celebra insulă, a fost restricționat, urmare a căderii în această dimineață a resturilor unei rachete, doborâte de sistemul antiaerian ucrainean.
În prezent, Poliția de Frontieră a dispus supravegherea aeriană a spațiului în zona de frontieră cu Ucraina, iar sectoarele poliției de frontieră Otaci și Ocnița au fost introduse în regim special de activitate.
De asemenea, a fost sporit numărul patrulelor poliției de frontieră pe fâșia verde, aflată pe granița cu Ucraina, în zona Naslavcea.
CITIȚI și VIDEO // Momentul în care o RECHETĂ RUSEASCĂ cade lângă o fermă din localitatea Naslavcea
Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, o echipă condusă de un procuror face investigații în locul unde a căzut rămășițele rachetei rusești.
Amintim că, în această dimineață, în jurul orei 8.44, resturile unei rachete, care a fost doborâtă de sistemul antiaerian ucrainean, a căzut pe teritoriul R. Moldova, lângă localitatea Naslavcea.
Incidentul nu s-a soldat cu victime, dar ferestrele mai multor locuințe din Naslavcea au fost sparte.
Autoritățile ucrainene susțin că astăzi a avut loc un atac cu drone asupra barajului Dnestrovsc1, de pe teritoriul Ucrainei, care este la o distanță de 10 Km de barajul Naslavcea.
Atacul rusesc nu a afectat barajul, dar au fost atacate componentele electrice aferente barajului ucrainean, vizate fiind transformatoarele electrice.
Avertismentul unui membru al Consiliului de Observatori de la „Moldovagaz”: „Există un risc mare ca Moldovagaz să nu mai poată cumpăra gaze. Avem rezerve până la sfârșitul lui decembrie și trebuie să numim administrare externă”
LEGE // Cei care vor „clona” uniformele militarilor sau polițiștilor din R. Moldova riscă amenzi de la 1 000 până la 8 000 de lei
Doar circa 2% din refugiații ucraineni și-au găsit de lucru în R. Moldova: Cei mai mulți au fost angajați în Chișinău și Bălți