UNIONISTUL Octavian Țîcu NU a fost admis în cursa electorală prezidențială. „Regimul Dodon m-a ELIMINAT. Nu m-am gândit că regimul de guvernare poate fi așa TICĂLOS”
Liderul Partidului Unității Naționale (PUN), Octavian Țîcu, nu a afost admis în cursa prezidențială, deoarece grupul său de inițiativă nu ar fi prezentat minimum 15 000 de semnături colectate din 18 unități teritorial – administrative. Politicianul unionist consideră că în spatele neadmiterii sale în cursa electorală ar sta „regimul Dodon”.
„Regimul Dodon m-a eliminat din cursa prezidențială. Ieri am fost profund şocat. Ziua în care urma să ne lansăm în campania prezidențială a fost ziua în care CEC a ales să mă anunțe că sunt exclus. Iertată-mi fie această slăbiciune nefirească, dar nu m-am gândit că regimul de guvernare poate fi aşa ticălos. Frica lui Dodon şi a Moscovei față de eventualitatea participării mele în această campanie a fost atât de mare, încât a decis să elimine orice risc şi să mă scoată din cursă. Singura alternativă unionistă, anti-sistem, necompromisă în schemele şi înțelegerile politice, necoruptă şi capabilă să-şi asume lupta împotriva regimului până la demontarea lui definitivă”, a declarat Țîcu.
Potrivit candidatului PUN, din 20 000 de mii de semnături ale cetățenilor R. Moldova, peste 5 000 au fost aruncate la gunoi, majoritatea pentru o cifră sau număr de la seria buletinului greşit şi pentru faptul că s-a încurcat domiciliul.
„Cinic şi fără scrupule. Semnături reale ale cetățenilor țării. Asta pentru a ne arunca sub limita de 15 000, adică la 14 527 de semnături, şi acceptând doar 10 raioane din cele 20 care erau cu un număr de peste 700 de semnături. Plahotniuc a invalidat votul a mii de chişinăueni în 2018, iar Dodon a invalidat în 2020 prin CEC semnăturile a 20 000 de cetățeni şi a privat de la opțiunea de vot alte zeci sau poate sute de mii. Zilele acestui regim sunt numărate, fiți încrezători în asta”, a conchis Octavian Țîcu.
CEC nu a comunicat, deocamdată, despre decizia de a nu-l accepta pe Octavian Țîcu în cursa electorală prezidențială.
IGM: Peste 2 270 de ucraineni au obținut cetățenia R. Moldova în ultimii circa doi ani, iar alți 2 151 au fost recunoscuți ca fiind cetățeni moldoveni
Avertismentul unui membru al Consiliului de Observatori de la „Moldovagaz”: „Există un risc mare ca Moldovagaz să nu mai poată cumpăra gaze. Avem rezerve până la sfârșitul lui decembrie și trebuie să numim administrare externă”
LEGE // Cei care vor „clona” uniformele militarilor sau polițiștilor din R. Moldova riscă amenzi de la 1 000 până la 8 000 de lei