Notă de PROTEST înmânată de MAE ambasadorului agreat al Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Ozerov: „Amestec ilegal și deliberat al Federației Ruse în procesul electoral al Republicii Moldova”
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) i-a înmânat astăzi ambasadorului agreat al Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Ozerov, o notă de protest în legătură cu „amestecul ilegal și deliberat al Federației Ruse în procesul electoral al Republicii Moldova, în scopul distorsionării rezultatelor alegerilor prezidențiale și referendumului republican constituțional, subminării și delegitimării procesului democratic al Republicii Moldova”.
Nota de protest i-a fost înmânată diplomatului rus la sediul MAE al R. Moldova.
„Totodată, MAE a condamnat ferm violarea spațiului aerian al Republicii Moldova, dat fiind faptul că, pe data de 10 noiembrie curent, două drone rusești au fost depistate pe teritoriul suveran al Republicii Moldova - una în raionul Căușeni și alta la Râșcani. Instituțiile competente din republica noastră dispun de informații clare care arată că dronele au fost lansate de Federația Rusă. Ambasadorul a fost atenționat că astfel de incursiuni agresive constituie o încălcare gravă și un gest neprietenos al Federației Rusă, aceste drone punând în pericol viața cetățenilor”, cităm din comunicatul diplomației de la Chișinău.
Aceeași sursă precizează că Ministerul Afacerilor Externe a chemat în mod repetat autoritățile ruse „să înceteze imediat aceste acțiuni și să se abțină pe viitor de la orice ingerințe în afacerile interne ale Republicii Moldova”.
Menționăm că organele de drept din R. Moldova au prezentat public probe privind implicarea unei bănci din Federația Rusă în cumpărarea de voturi la ultimele două scrutine din R. Moldova prin intermediul rețelei create de condamnatul fugar Ilan Șor, care se ascunde la Moscova de justiția moldovenească.
Potrivit autorităților de la Chișinău, Federația Rusă a încercat să împiedice reușita referendumului privind integrarea R. Moldova în UE și realegerea Maiei Sandu în funcția de șefă a statului, cu scopul de a menține republica noastră în sfera de influență a Moscovei.
NOI acte de identitate în R. Moldova, începând cu anul 2025: Cartea de identitate a cetățenilor moldoveni, la fel ca în UE
Decizie istorică la Bruxelles: UE ar putea lua măsuri pentru recuperarea tezaurului românesc însușit pe nedrept de Rusia
VIDEO // Senatorul român Titus Corlățean, mesaj de susținere pentru Iurie Ciocan la alegerile parlamentare din România: Alegeți un deputat care să reprezinte identitatea românească și viitorul european al R. Moldova