Mariana Durleșteanu vine cu noi JUSTIFICĂRI despre RETRAGEREA sa din cursa pentru funcția de premier: „Rog să nu mai faceți filme de GROZĂ privind presiunile asupra mea. Singura presiune a fost existența…”
Fosta candidată a majorității PSRM-ȘOR la funcția de premier, Mariana Durleșteanu, oferă noi explicații privind retragerea sa din cursa pentru funcția de premier, chiar în momentul în care socialistul Igor Dodon era la consultările cu președinta Maia Sandu.
Mariana Durleșteanu a oferit mai multe răspunsuri la întrebări precum de ce ar fi votat pentru Maia Sandu și de ce a acceptat propunerea socialiștilor de a fi înaintată la funcția de prim-ministru.
„Consider ca trebuie să ofer răspunsuri la întrebările adresate. De ce am votat-o pe Maia Sandu? La alegerile din 15 noiembrie 2020, ambii candidați au fost aceiași ca și în precedentele alegeri. Am considerat că dna Sandu ar aduce schimbarea pentru toți cetățenii, indiferent unde locuim și muncim. Diaspora a votat pentru formațiuni politice noi, care să ofere posibilitatea de a reveni acasă și de a avea un trai decent”, a scris Durleșteanu într-o postare pe Facebook.
Acesta a mai adăugat că ambii candidați au promis în campania electorală că actualul Parlament va fi dizolvat, iar din acest motiv cetățenii și-au dat votul pentru ei.
„De facto ce s-a întâmplat? Trei luni o parte a clasei politice a tras pisica de coadă, pentru a încerca să se mențină la putere. Au jonglat cu viețile oamenilor în interese de partid și personale. De ce am acceptat propunerea PSRM de a candida pentru funcția de prim-ministru?
Mi-am asumat această decizie considerând că pot face ceva din interiorul Guvernului și voi fi un echilibru între votul cetățeanului și aleșii poporului. Am sperat ca formațiunile politice să se așeze la un dialog. În același timp urmăream „absurdul politicii moldovenești” și incoerența unor politicieni din Parlament privind alegerile anticipate sau numirea unui guvern funcțional pentru gestionarea crizelor. Cu regret, absurdul politic a luat-o pe o cale greșită prea mult”, a scris Durleșteanu.
În final, Mariana Durleșteanu spune de ce a decis să-și retragă candidatura.
„Am luat decizia în urma show-rilor de la TV făcute de politicieni. Aceștia au demonstrat că se țin cu orice preț de imunitatea parlamentară și interesele lor personale și de clan. Aș dori să menționez că de la bun început am zis nu accept să fiu reprezentată de formațiunea Șor. Însă acest lucru nu s-a întâmplat și am mai înțeles că nu va fi posibil să existe suport și angajament politic pentru a face reforme clare de la așa alianță. În contextul mesajului meu plasat pe Facebook pe 16 martie 2021, țin să menționez că decizia îmi aparține mie personal și declarația de retragere a fost scrisă de mine cu ceva timp înainte.
Rog să nu mai faceți filme de groază privind presiunile asupra mea. Singura presiune a fost existența acestui „mariaj și fățărnicie” PSRM-Șor-Candu-Filip și alții cu care nu am fost de acord.
Mesajele inconsecvente din partea politicienilor m-au împins la aceasta decizie, însă, cum am mai zis, voi continua să rămân în viața publică pentru a duce schimbarea până la capăt. Consider că decizia mea a fost în beneficiul cetățenilor și depășirii crizei politice. Eu sunt o persoană cu principii clare așa ca și în „negocierea tranzacțiilor financiare”, care prevăd condiții și obligațiuni din partea ambelor parți. Când aceste condiții nu se respectă, atunci tranzacția nu are loc și părțile își revăd strategiile”, a conchis Mariana Durleșteanu.
De menționat că Mariana Durleșteanu și-a retras candidatura în ziua consultărilor Maiei Sandu cu fracțiunile parlamentare (16 martie). Igor Dodon a rămas surprins de anunțul Marianei Durleșteanu. Acesta a declarat că nu știa de această intenție a candidatului desemnat. Astfel, în urma retragerii Marianei Durleșteanu, șeful statului l-a propus pe Igor Grosu la funcția de premier. Curtea Constituțională a menținut în vigoare decretul de desemnare, iar Igor Grosu urmează să-și prezinte echipa și programul în Parlament.
Cei care și-au VÂNDUT votul, dar și cei care au mituit alegătorii în această toamnă nu scapă de pedeapsă. Organele de drept au aplicat deja AMENZI în sumă de peste șapte MILIOANE de lei pentru „corupere electorală pasivă”
Anatol Șalaru, sprijin pentru Adrian Dupu, candidat PNL la Senatul României: „Activitatea sa în Republica Moldova este extraordinară”
Nicolae Negru // Război și Pace, Strategia Smintitului, Alegeri