Maia Sandu a vorbit despre viitorul director al SIS. Cine ar putea ocupa această funcție, pentru „ca să dormim cu toții liniștiți”
Premierul Maia Sandu susține că viitorul director al Serviciului de Informații și Securitate (SIS) nu va fi omul președintelui Igor Dodon, chiar dacă dânsul va face această propunere, ci o persoană profesionistă, apolitică, care cunoaște la perfecție acest domeniu.
„Sper că săptămâna viitoare va fi numit noul director al SIS. Va fi un om din sistem. Trebuie să găsim un om din interiorul SIS, care să știe să construiască un serviciu care ne-ar permite să dormim liniștiți”, a declarat Maia Sandu în cadrul emisiunii „Punctul pe azi”, de la TVR Moldova.
În același context, Maia Sandu infirmă faptul că SIS ar fi fost cedat PSRM-ului și președintelui Dodon, despre care se spune că ar fi omul Moscovei. „Este un fals că SIS a fost cedat. Cei care se vor documenta cu proiectul de lege vor vedea că va fi o decizie comună a Parlamentului și Președinției în privința viitorului director SIS. Cred că este o abordare echilibrată. Sunt două instituții care decid în privința directorului. Viitorul director al SIS va fi un tehnocrat, fără apartenență politică. Va fi apolitic. Este adevărat că președintele va avea dreptul să supravegheze activitatea SIS, dar și Parlamentul”, a precizat Sandu.
La Centrul Național Anticorupție, potrivit Maiei Sandu, va fi organizat un concurs pentru suplinirea funcției de director. „Concursul va fi lansat în curând și sper că vor aplica candidați foarte buni, pentru ca să fie ales un specialist în fruntea CNA”, a conchis premierul.
Oleg Serebrian, despre discuțiile cu „Gazprom”: „Întreruperea livrărilor de gaze în regiunea transnistreană nu ar fi pur și simplu o criză, ci o catastrofă umanitară”
FOTO // Militari ai Batalionului 22 de Menținere a Păcii „Căștile albastre”, pe primul loc la o competiție din Carolina de Nord: Au concurat cu șase echipe din SUA
„Moldovagaz”, controlată de „Gazprom”, solicită MAJORAREA tarifelor la gazele naturale: „Solicitarea vine în condițiile unei creșteri considerabile a prețurilor pe piața internațională”