Lege STRÂMBĂ? O nouă SCUMPIRE a carburanților, după ce noaptea trecută petroliștii au afișat prețuri majorate. Litrul de benzină va costa 20,23 de lei, iar motorina – 16,42 de lei
Benzina și motorina vor costa mai mult începând cu ziua de mâine, 4 septembrie, după ce petroliștii au majorat noaptea trecută, 3 septembrie, prețurile cu peste 30 de bani. Este a doua majorarea din ultimele două zile, după ce Agenția Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) are dreptul, conform unor modificări legislative adoptate recent de majoritatea parlamentară a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), să stabilească prețurile-plafon la principalele produse petroliere.
Potrivit ANRE, benzina standard 95 va costa de mâine 20,23 de lei, cu 16 bani mai mult decât astăzi, 3 septembrie, iar motorina – 16,42 de lei, cu 15 bani mai mult.
De menționat că, acum două zile, benzina costa între 19,73 de lei și 20 de lei, în funcție de rețeaua de benzinării, iar motorina - între 15,90 și 16 lei.
În urma intrării în vigoare a legii promovate de PAS, toate benzinăriile afișează același preț la principalele produse petroliere.
Deputatul Radu Marian, unul dintre promotorii acestor modificări legislative, care permit ANRE să stabilească prețurile-plafon la principalele produse petroliere, a declarat ieri că noua metodologie oferă o transparență maximă în ceea ce privește formarea costurilor.
„Urmare a modificărilor legislative adoptate recent în Parlament, începând cu astăzi, 2 septembrie, ANRE va publica prețurile plafon pentru produsele principale de petrol – benzină standard 95 și motorină. Aceste prețuri sunt valabile pentru ziua următoare, ora 00.00. Astfel, obținem transparența maximă la stabilirea prețului produselor petroliere. ANRE va publica zilnic cota prețurile plafon, inclusiv pe componente aparte – cotațiile Platts, marja comercială, accizele și TVA - per litru”, a scris deputatul pe Facebook.
Cadrele didactice din Chișinău își vor primi salariile! Ministerele Educației și Finanțelor au găsit, împreună cu Primăria Chișinău, 209 milioane de lei
De ce votul util înseamnă Nicolae Ciucă și nu Lasconi sau Geoană
INTERVIU // Iurie Ciocan, pentru Gândul: „Președintele României trebuie ales inclusiv cu un suport masiv din partea cetățenilor români din R. Moldova”