Înțelegeri SECRETE între Dodon și Erdogan? Presa de la Ankara relatează că autoritățile de la Chișinău au PROMIS să transmită Turciei instituțiile de învățământ deținute de FETO. „Dodon, Chicu, Popovici nu vor să ne spună nimic?”
Președintele Igor Dodon și omologul său turc, Recep Erdogan, s-ar fi înțeles să transmită în gestiunea autorităților turcești rețeaua de licee „Orizont” din R. Moldova. La această înțelegere s-ar fi ajuns în cadrul vizitei șefului statului în Turcia, menționează deputatul PAS, Sergiu Litvinenco.
„Presa turcă dezvăluie detaliile înțelegerilor dintre Dodon și Erdogan. Regnum.ru scrie, citând Anadolu Ajansi, că Erdogan i-a spus lui Dodon următoarele: „Mulțumim Moldovei pentru cooperarea în lupta împotriva FETO, inclusiv pentru extrădarea membrilor săi în Turcia”. Se referă, bineînțeles, la cei șapte cetățeni turci deportați ilegal în septembrie 2018.
De asemenea, conform publicației, Erdogan „a apreciat decizia autorităților moldovenești de a transmite la dispoziția Turciei instituțiile de învățământ deținute anterior de FETO”. Asta ce mai e? Despre ce fel de „decizie” este vorba? Dodon, Chicu, Popovici nu vor să ne spună nimic? În măsura în care guvernarea nu vine cu o dezmințire la acest subiect, nu avem motive să nu credem cele relatate de presa din Turcia”, a scris Litvinenco într-o postare pe Facebook.
Deputatul promite că PAS va face toate demersurile necesare pe plan parlamentar, pentru a se afla adevărul despre înțelegerile dintre Dodon și Erdogan. „Cei responsabili să dea explicații cu privire la înțelegerile care, dacă se adeveresc, sunt de natură penală și încalcă flagrant drepturile fundamentale ale omului”, a conchis acesta.
Avertismentul unui membru al Consiliului de Observatori de la „Moldovagaz”: „Există un risc mare ca Moldovagaz să nu mai poată cumpăra gaze. Avem rezerve până la sfârșitul lui decembrie și trebuie să numim administrare externă”
LEGE // Cei care vor „clona” uniformele militarilor sau polițiștilor din R. Moldova riscă amenzi de la 1 000 până la 8 000 de lei
Doar circa 2% din refugiații ucraineni și-au găsit de lucru în R. Moldova: Cei mai mulți au fost angajați în Chișinău și Bălți