Gavrilița reclamă un ATAC CONCERTAT al celor care vor să DESTABILIZEZE R. Moldova: „Corupții și hoții s-au COALIZAT...”. Ce spune premierul despre intenția Găgăuziei de semna DIRECT un contract cu „Gazprom”
Corupții și hoții din R. Moldova au fost încolțiți de organele de drept și din acest motiv vor să creeze haos pe fonul crizei energetice și sanitare. Din acest motiv, forțele distructive alimentează zvonurile, potrivit cărora urmează o criză guvernamentală, care se va solda cu demiterea unor miniștri. Totodată, unele partide de opoziție intră în acest joc și încearcă pe toate căile să profite politic de situația dificilă în care se află R. Moldova.
Potrivit prim-ministrei, opoziția parlamentară și extraparlamentară procedează rușinos și vrea să obțină dividende politice pe seama sănătății cetățenilor R. Moldova.
„Rolul opoziției este să monitorizeze activitatea puterii, însă ar trebui să facă asta într-un mod constructiv și având în vedere interesul național. Aici este vorba despre toți cetățenii R. Moldova și ar fi bine să nu folosim această situație dificilă pentru dividende politice. Vorbim și despre modul rușinos în care anumite partide politice încearcă să capitalizeze dividende politice pe sănătatea oamenilor.
Instituirea stării de urgență pentru 60 de zile a fost o decizie necesară. Pot să vă spun că această situație cu gazele o vom avea și pe 20 februarie. Trebuie să ne asigurăm cum sunt făcute plățile ca să fie furnizat gazul natural. Ce facem pe 20 martie? Ca să ieșim cu bine din această criză, din această iarnă, trebuie să avem niște pârghii pe care ni le permită starea de urgență în domeniul energetic. O asemenea stare de urgență am avut în octombrie 2021 și nu am abuzat de acest instrument. E nevoie de luat anumite decizii privind tariful, compensațiile acordate cetățenilor. Evident că opoziția are dreptul să conteste, dar noi vom continua să lucrăm mai departe ca oamenii să aibă acces la gaz și să le fie cald în continuare”, a declarat astăzi premierul Natalia Gavrilița, la o emisiune de la „Radio Moldova”.
Șefa Guvernului s-a referit și la solicitarea opoziției de a-l demite pe vicepremierul Andrei Spînu, deoarece nu ar fi negociat un contract avantajos pentru R. Moldova, iar tariful la gaze a crescut până la 647 de dolari pentru mia de metri cubi în luna ianuarie.
„În ultimele șase luni au fost solicitări de demitere a tuturor miniștrilor, dar și a Guvernului in corpore. Se tot promovează zvonuri, potrivit cărora ba un ministru, ba alt ministru e pe cale să fie demis. Eu îmi doresc ca toți să-și suflece mânecile, să se pună pe treabă, să lucreze în interesul cetățenilor. O eventuală instabilitate guvernamentală este în avantajul celor care vor să destabilizeze R. Moldova, este benefică doar pentru cei care văd că noi ducem o luptă reală cu corupția și hoții. Evident că ei s-au coalizat cu toții și încearcă să creeze această stare de anxietate, de nesiguranță, de instabilitate. Eu cred că în această situație, cu aceste crize, trebuie să ieșim din această iarnă și să-i ajutăm pe cetățeni, în contextul creșterii prețurilor, creșterii tarifelor la energia electrică, pentru că fiecare simte în buzunarul lui această schimbare. Nu trebuie să ne jucăm de-a demiterea miniștrilor”, a adăugat prim-ministra.
Natalia Gavrilița s-a referit și la propunerea unor aleși locali din Găgăuzia de a negocia direct cu „Gazprom” un contract de furnizare a gazelor naturale.
„Este o chestie imposibilă. Nu știu dacă cetățenii știu, dar de luni de zile Adunarea Populară nu-și poate alege conducerea și se poate ajunge la alegeri anticipate. Ei nu se pot înțelege cine să fie ales în poziția de vârf… Între timp, au găsit de cuviință să vină cu astfel de idei. Este o idee ridicolă și nici nu merită să fie discutată”, a conchis prim-ministra Gavrilița.
Regim preferențial pentru rezidenții Zonelor Economice Libere din R. Moldova până în 2034: Facilitățile la plata taxelor vamale, menținute până la 1 ianuarie 2029
Cei care și-au VÂNDUT votul, dar și cei care au mituit alegătorii în această toamnă nu scapă de pedeapsă. Organele de drept au aplicat deja AMENZI în sumă de peste șapte MILIOANE de lei pentru „corupere electorală pasivă”
Anatol Șalaru, sprijin pentru Adrian Dupu, candidat PNL la Senatul României: „Activitatea sa în Republica Moldova este extraordinară”