UPDATE // Fiica fostului primar de la Durlești, ARESTATĂ pentru 20 de zile. Diana Crudu ar fi implicată în afaceri dubioase de înstrăinare a terenurilor din proprietatea Primăriei Durlești, provocând un prejudiciu de peste 6,5 milioane de lei
UPDATE // Instanța de judecată a decis ca Diana Crudu să stea în arest 20 de zile. Decizia primei instanțe poate fi contestată la Curtea de Apel Chișinău.
Fiica fostului primar de Durlești, Diana Crudu, bănuită că ar fi implicată în afaceri dubioase de înstrăinare a unor terenuri din proprietatea Primăriei Durlești, a fost reținută pentru 72 de ore, a declarat procurorul de caz Cristina Gladcov pentru portalul Anticoruptie.md.
Procurorii susțin că în aceasta afacere cu terenuri bugetul Primăriei a fost prejudiciat cu peste 6,5 milioane lei. „Astăzi va fi examinat demersul procurorilor anticorupție cu privire la aplicarea măsurii preventive. Diana Crudu este fiica lui Nicolae Crudu, destul de mediatizată în spațiul public”, a precizat procuror de caz, Cristina Gladcov.
Diana Crudu este cercetată pentru abuz de putere sau de serviciu în interesul unui grup criminal organizat. Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, va examina vineri demersul procurorilor anticorupție prin care se solicită aplicarea măsurii preventive.
Potrivit datelor anchetei, în perioada anilor 2005 - 2006, consilierul local Nicolae Crudu, devenit ulterior primar, și alți funcționari din cadrul primăriei Durlești ar fi eliberat în mod fraudulos titluri de autentificare a dreptului deținătorului de teren pentru 21 de loturi, amplasate în extravilanul or. Durlești, cu suprafața totală de circa 1,5 hectare.
Fostul consilier le-ar fi solicitat pretinșilor beneficiari să se prezinte la notar, pentru a semna procuri generale, care îl împuterniceau pe primul, dar și pe membrii familiei sale să administreze și să înstrăineze terenurile respective. Pentru a „legaliza” schema, ulterior au avut loc tranzacții de vânzare-cumpărare fictive a terenurilor contra unor sume simbolice de 1 600 de lei pentru șase ari.
Ofițerii anticorupție au stabilit că beneficiarii finali ai terenurilor s-au dovedit a fi rude, persoane apropiate fostului consilier, dar și persoane implicate în schemă. În prezent se fac cercetări pentru stabilirea întregului cerc de suspecți și atragerea acestora la răspundere.
Ministrul de Externe al Franței delegat pentru Europa, discuții cu studenții USM de la filierele francofone: Proiecte pentru dezvoltarea profesională a tinerilor din R. Moldova
,,Votul util împotriva PSD și AUR este Ciucă, nu Lasconi": Argumentele lui Adrian Papahagi
FOTO // Trupa „Ghioceii” din Mingir, condusă de Mihail Sîrbu, este aplaudată în R. Moldova și peste hotare. Mulți elevi din satul Mingir devin actori profesioniști