Ex-premierul Filip CONTRAATACĂ: „Culmea, acest dosar vine din partea celor care au uzurpat puterea. Actuala guvernare nici măcar nu mai mimează independența politică a procuraturii”
Ex-premierul Pavel Filip, care la 9 iunie, în calitate de președinte interimar al R. Moldova, a semnat decretul de dizolvare a Parlamentului, crede că dosarul penal pentru uzurparea puterii în stat, inițiat astăzi de Procuratura Generală, reprezintă „o nouă încercare de intimidare” a PD.
Potrivit lui Filip, reprezentanții „ACUM” – PSRM sunt cei care ar fi uzurpat puterea în stat în timpul evenimentelor din iunie 2019.
„Este clar pentru noi că este un dosar fără substanță, fără motive reale, altele decât exercitarea de presiuni asupra singurului partid de opoziție parlamentară. Culmea, acest dosar vine din partea celor care au uzurpat puterea. Ei sunt cei care au venit la putere încălcând legea, noi am cedat puterea pașnic, lucru recunoscut de partenerii externi. În condițiile în care comunitatea internațională a salutat transferul pașnic al puterii, să deschizi dosar pentru uzurpare înseamnă să contești și să negi declarațiile făcute de partenerii externi”, afirmă președintele interimar al PD.
De asemenea, sursa citată spune că ridică semne de întrebare și felul în care a fost deschis acest dosar.
„Întâi, Procuratura a refuzat să pornească urmărirea penală. Ulterior, la câteva zile după ce actuala guvernare și-a instalat propriul procuror, dosarul este pornit. Actuala guvernare nici măcar nu mai mimează independența politică a procuraturii, liderul unui partid aflat la guvernare s-a lăudat deja că acest dosar este meritul lui, confirmând, de fapt, că este vorba despre un dosar politic.
Desigur că e ridicol și toți înțeleg că nu e nimic altceva decât persecuție politică, vânătoare de vrăjitoare. Încearcă să ne sperie, să ne intimideze, să ne reducă la tăcere, mai ales în ajun de alegeri. Însă echipa PD este puternică, avem mulți oameni buni și vom rezista. Iată de ce ne-am adresat și comunității internaționale să oprească acest dezmăț și aceste abuzuri”, a conchis Pavel Filip.
Vizita lui Parlicov la „Gazprom”, o „eroare” a diplomației R. Moldova? „De ce să nu meargă o delegație tehnică în locul unei politice? Gândiți de zece ori!”
IGM: Peste 2 270 de ucraineni au obținut cetățenia R. Moldova în ultimii circa doi ani, iar alți 2 151 au fost recunoscuți ca fiind cetățeni moldoveni
Avertismentul unui membru al Consiliului de Observatori de la „Moldovagaz”: „Există un risc mare ca Moldovagaz să nu mai poată cumpăra gaze. Avem rezerve până la sfârșitul lui decembrie și trebuie să numim administrare externă”