După ce a fost prins cu MINCIUNA, Dodon anunță că NU mai pleacă în România. Acesta invocă PRESIUNI asupra medicilor și e revoltat că PROCURORII i-au interzis soției să-l însoțească
Inculpatul Igor Dodon nu mai pleacă mâine în România, unde urma să-și însoțească copilul la „tratament de reabilitare” la salina de la Târgu Ocna. Acesta s-a răzgândit să mai plece, deoarece procurorii nu i-au permis soției sale Galina să părăsească R. Moldova.
„Este știut că judecătorii mi-au permis, în perioada 28 ianuarie – 5 februarie 2023, să mă deplasez în România pentru a însoți copilul nostru mezin la tratament de reabilitare. Mâine, 28 ianuarie, la prima oră era planificată plecarea noastră. Din cauza interdicției din partea procurorului pe caz ca soția să ne însoțească, dar și a presiunilor și persecutărilor la adresa medicilor care au eliberat prescripția pentru reabilitate, am decis să renunțăm la această deplasare. Vom căuta soluții alternative de tratament în republica noastră”, a scris Dodon pe o rețea de socializare.
„Renunțăm la deplasarea cu scop medical în țara vecină pentru a stopa presiunile inumane la adresa medicilor de la Chișinău, dar și asupra membrilor familiei mele. Nu doresc să aibă probleme suplimentare unul dintre procurorii pe caz, care a avut o poziție neașteptată, umană, a înțeles importanța sănătății copilului și nu a avut obiecții față această deplasare. La fel, nu trebuie ca regimul să persecute judecătorii, care au acceptat plecarea la tratament. Am declarat că nu am de gând să mă eschivez de la justiție și nu le voi da posibilitate la adversarii mei politici de a mai specula la acest subiect”, a mai spus Dodon.
Actul medical în baza căruia instanța de judecată i-a permis inculpatului Igor Dodon să plece în România pentru ca fiul său se „reabiliteze” la salina de la Târgu Ocna, România, ar fi o făcătură, susțin procurorii.
Procuratura Anticorupție a anunțat ieri, 26 ianuarie, că medicul al cărui nume și prenume era indicat în documentul medical le-a declarat oamenilor legii că nu-i este cunoscut pacientul și că ar fi aplicat ștampila pe Trimiterea-Extras la rugămintea unei colege. Colega la care a făcut trimitere medicul este soția unui consilier din cadrul Consiliului Municipal Chișinău, membru al fracțiunii partidului din care face parte și inculpatul.
„Totodată, aceasta a menționat că procedurile indicate în Trimitere-Extras nu sunt necesare de a fi efectuate peste hotare, acestea fiind disponibile în Republica Moldova, iar în protocolul clinic național privind tratamentul infecției Covid-19 (forma gravitate medie), nu există astfel de recomandări”, au dezvăluit procurorii.
Cadrele didactice din Chișinău își vor primi salariile! Ministerele Educației și Finanțelor au găsit, împreună cu Primăria Chișinău, 209 milioane de lei
De ce votul util înseamnă Nicolae Ciucă și nu Lasconi sau Geoană
INTERVIU // Iurie Ciocan, pentru Gândul: „Președintele României trebuie ales inclusiv cu un suport masiv din partea cetățenilor români din R. Moldova”