Documente EXPLOZIVE de la SIS despre AVEREA lui Dorel Musteață, promovat în calitate de JUDECĂTOR la CSJ. Acesta ar avea case de lux, ȘAPTE apartamente, patru spații comerciale, patru automobile, 17 terenuri agricole
Președintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Dorel Musteață, promovat recent în calitate de judecător al Curții Supreme de Justiție (CSJ), ar fi o persoană înstărită, cu două case de locuit, șapte apartamente, patru automobile, patru încăperi nelocative (spații comerciale) și 17 terenuri agricole. Cel puțin, așa reiese dintr-o notă informativă întocmită de Serviciul de Informații și Securitate (SIS), remisă anterior procurorului general, Alexandr Stoianoglo.
Documentul cu averea lui Dorel Mustață a fost făcut public de fostul vicepreședinte al Parlamentului, Alexandr Slusari, care din start a contestat avansarea președintelui CSM la CSJ.
„Aceasta este nota informativă de la SIS în privința lui Dorel Musteață și Nina Cernat. Vedeți câte apartamente, case de lux, terenuri și automobile este vorba. Vedeți cine și cu cine sunt cumătri, dar și cine l-a deservit pe Platon în cadrul operațiunii „Laundromat”. Mă bucur că procuratura a pornit lupta împotriva celor care s-au îmbogățit ilicit, în special în rândul judecătorilor. Cel mai important e ca acest proces să nu fie unul selectiv și să nu fie condus de cel care, în perioada lui Plahotniuc, s-a înfruptat pe deplin din treuca oligarhului”, a menționat Slusari.
Potrivit sursei citate, Alexandr Stoianoglo a avut toată informația despre Dorel Musteață din ianuarie 2020, dar nu a mișcat un deget în privința acestuia.
„Atunci Dorel Musteață era loial regimului Dodon-Platon, iar mai apoi, probabil, domnul procuror general s-a gândit la târguri politice. Evident că aceeași informație a ajuns și la doamna Sandu, și la domnul Litvinenco, și la doamna Stamate. Însă dânșii au preferat să „reformeze” justiția cu Dorel Musteață și Nina Cernat. Aștept reacția la aceasta nota informativă și abrogarea hotărârii Parlamentului privind numirea lui Musteață în funcția de judecător CSJ”, a punctat Slusari.
Dorel Musteață nu a comentat aceste acuzații, însă anterior a negat pretinsele legături cu oameni din anturajul lui Vlad Plahotniuc, care i-au fost imputate public.
Alegărorii din R. Moldova cu cetățenie română au ieșit în număr mare să aleagă PREȘEDINTELE României. Peste 80 000 de persoane au votat la cele 59 de secții de votare din R. Moldova
Un rabin cu cetățenia R. Moldova, ucis în Emiratele Arabe Unite. Tel Avivul promite răzbunare, iar Chișinăul monitorizează situația
Alegeri prezidențiale în România: Număr-record al cetățenilor români din R. Moldova care au mers la urne pentru a alege președintele tuturor românilor