(DOC) „CARNETUL PIERDUT”, în care ar fi indicate SUMELE cu care socialiștii ar fi CUMPĂRAT voturi la prezidențiale, a ajuns la Procuratură
Procuratura Generală a fost sesizată oficial în legătură cu un presupus carnet al liderului socialist din raionul Ungheni, în care sunt indicate sume de bani și numele cu semnături ale persoanelor care le-ar fi încasat pentru a face campanie pentru Igor Dodon la alegerile prezidențiale.
O interpelare în acest sens a fost făcută de deputatul liberal, Lilian Carp.
Citește și: VIDEO UN CARNET PIERDUT // Unioniștii: Dodon a CUMPĂRAT voturi! Socialiștii: „Alegerile au fost cele mai legitime”
„În baza declaraţiilor Asociației Tiras-Tighina și ODIP (Asociația „Onoare, Demnitate și Patrie”), care deţine un carnet al unui lider socialist din raionul Ungheni, unde sunt indicate sume de bani și numele cu semnături ale persoanelor, care le-ar fi încasat pentru a-i asigura voturi candidatului Igor Dodon la alegerile prezidențiale din noiembrie 2016, solicit respectuos elucidarea cazului respectiv.
Potrivit Asociației Tiras-Tighina și ODIP, carnetul conține numele a 23 de persoane, care ar fi primit lunar sume între 5 800 și 8 500 de lei. În listă sunt menționați și jurnaliști care ar fi primit câte 16 mii de lei pe lună.
Rezumând cele expuse, solicit procuraturii să se autosesizeze şi să ancheteze cele menționate în conferința de presă din 24.03.2016 pentru a stabili de unde au luat socialiștii sursele financiare menţionate de reclamanţi, deoarece în rapoartele financiare depuse la CEC cheltuielile respective nu sunt incluse”, se arată în interpelarea deputatului Carp.
Amintim că membrii ODIP au prezentat acel carnet într-o conferință de presă în care au arătat pagini unde sunt notate numele a 23 de persoane, care ar fi primit lunar sume între 5 800 și 8 500 de lei.
„Aici sunt fotografiile fiecăruia, cine este, de unde este, cu ce se ocupă și care este responsabilitatea lui. Vedeți aici poze, unele s-au mai pierdut probabil și la final sunt contrasemnături, nume, suma și semnătura”, a declarat atunci Vlad Bilețchi, președintele ODIP.
De cealaltă parte, socialiștii afirmă că e vorba de „o provocare primitivă”.
IGM: Peste 2 270 de ucraineni au obținut cetățenia R. Moldova în ultimii circa doi ani, iar alți 2 151 au fost recunoscuți ca fiind cetățeni moldoveni
Avertismentul unui membru al Consiliului de Observatori de la „Moldovagaz”: „Există un risc mare ca Moldovagaz să nu mai poată cumpăra gaze. Avem rezerve până la sfârșitul lui decembrie și trebuie să numim administrare externă”
LEGE // Cei care vor „clona” uniformele militarilor sau polițiștilor din R. Moldova riscă amenzi de la 1 000 până la 8 000 de lei