DOC // Curtea Constituțională a RESPINS cererea socialiștilor de a suspenda acțiunea DECRETULUI Maiei Sandu privind desemnarea repetată a Nataliei Gavrilița la funcția de PREMIER
Curtea Constituțională a respins cererea socialiștilor de a suspenda acțiunea decretulului președintei Maia Sandu cu privire la desemnarea repetată a Nataliei Gavrilița la funcția de premier.
Examinarea în fond a sesizării deputaților PSRM va avea loc marți, pe 23 februarie curent.
„Astăzi, 16 februarie, Curtea Constituțională a pronunțat Decizia nr. 20 prin care a respins cererea de suspendare a acțiunii Decretului președintelui R. Moldova nr. 32-IX din 11 februarie 2021, privind desemnarea candidatului pentru funcția de prim-ministru. Vă comunicăm că, pe 23 februarie 2021, cu începere de la ora 10:00, va avea loc ședința Curții Constituționale de examinare în fond a sesizării depuse la Curte de către deputații Vasile Bolea, Grigore Novac și Alexandr Suhodolscki”, se arată într-un comunicat de presă al Curții Constituționale.
Amintim că deputații socialiști, cei ai Partidului Șor și transfugii democrați, în total 54 de legislatori, au înaintat-o joia trecută pe Mariana Durleșteanu la funcția de premier, chiar în timp ce Natalia Gavrilița, candidatul desemnat de Maia Sandu, își prezenta în plenul Parlamentului echipa și programul viitorului executiv.
Cabinetul Gavrilița a acumulat zero voturi, iar șeful statului a chemat în aceeași zi fracțiunile parlamentare la consultări. După discuții, Maia Sandu a decis s-o înainteze repetat pe Natalia Gavrilița la funcția de premier, iar socialiștii au contestat decretul prezidențial la Curtea Constituțională.
DOC // Motociclete și mașini de marcă „Mercedes”, „BMW”, „Nissan” sau „Citroen”, la prețuri cuprinse între 2 894 și 87 774 de lei: Serviciul Fiscal de Stat a scos la vânzare mijloacele de transport și piesele auto confiscate de autorități
Vizita lui Parlicov la „Gazprom”, o „eroare” a diplomației R. Moldova? „De ce să nu meargă o delegație tehnică în locul unei politice? Gândiți de zece ori!”
IGM: Peste 2 270 de ucraineni au obținut cetățenia R. Moldova în ultimii circa doi ani, iar alți 2 151 au fost recunoscuți ca fiind cetățeni moldoveni