Candidatul Partidului „Șor” pentru funcția de bașcan al Găgăuziei ar putea fi EXCLUS din cursa electorală. Poliția a sesizat autoritatea electorală de la Comrat despre ÎNCĂLCĂRILE admise de formațiune în primul tur
Poliția a sesizat astăzi dimineață Consiliul Electoral Central din UTA Găgăuzia, despre încălcările admise de Partidul „Șor” pe perioada campaniei electorale din primul tur al alegerilor pentru funcția de bașcan al Găgăuziei.
Printre acțiunile expuse în sesizare se numără coruperea alegătorilor, transportarea organizată contra plată a alegătorilor la secțiile de votare, plasarea afișajului electoral în locuri nepermise și achitarea mijloacelor bănești pentru acesta din surse financiare nedeclarate la Consiliul Electoral Central, precum și alte încălcări admise care sunt incompatibile cu un proces electoral democrat.
Amintim că organele de drept au efectuat pe 7 mai mai multe acțiuni de urmărire penală în cadrul unui dosar privind coruperea alegătorilor de către reprezentanții Partidului „Șor" în vederea determinării acestora de a vota candidatul formațiunii la funcția de bașcan al Găgăuziei.
Potrivit materialelor acumulate și rezultatelor investigațiilor operate pe caz, s-a constatat că, în perioada martie – prezent, concurentul electoral vizat, precum și grupul său de inițiativă ar fi acceptat cu bună ştiinţă mijloace financiare din partea unui grup criminal organizat, care ar fi fost și sunt utilizate pentru remunerarea ilicită a activiștilor implicați în campania electorală de alegere a bașcanului UTA Găgăuzia, precum și pentru determinarea alegătorilor să voteze pentru candidatul formațiunii. Din probatoriul administrat, s-a stabilit că pentru determinarea unui număr de 30 de alegători de a vota candidatura partidului ȘOR, fiecare activist era remunerat cu 15 000 de lei.
Ulterior, Poliția a publicat imagini din timpul perchezițiilor desfășurate de ofițerii Inspectoratului Național de Investigații. Din imaginile publicate reiese că unii alegători au fost aduși organizat la secțiile de votare. De asemenea, au fost publicate imagini cu liste și cu informații despre persoane și mijloacele financiare achitate.
Partidul „Șor” susține că imaginile difuzate de poliție ar fi „un nou fake grosolan”, care ar fi fost pus la cale de guvernarea centrală.
Cadrele didactice din Chișinău își vor primi salariile! Ministerele Educației și Finanțelor au găsit, împreună cu Primăria Chișinău, 209 milioane de lei
De ce votul util înseamnă Nicolae Ciucă și nu Lasconi sau Geoană
INTERVIU // Iurie Ciocan, pentru Gândul: „Președintele României trebuie ales inclusiv cu un suport masiv din partea cetățenilor români din R. Moldova”