Averea lui Dodon ar putea fi SECHESTRATĂ? Socialistul se plânge că ar fi vorba de o RĂFUIALĂ cu opoziția
Rămas fără nicio funcție publică, după ce a renunțat la mandatul de deputat, ex-președintele Igor Dodon susține că actuala putere ar intenționa să pună sechestru pe averea sa și a copiilor săi.
Potrivit lui Dodon, la mijloc ar fi vorba de o „răfuială” cu actuala opoziție, pe fonul nereușitelor înregistrate de guvernare.
„Cu cât e mai mare dezastrul economic în republică, cu cât e mai mare disperarea guvernării că pierde susținerea oamenilor, cu atât mai mult această guvernare are nevoie să distragă atenția cetățenilor cu show-uri și alte acțiuni politice. Ce pot inventa ei de această dată? Să intenteze alte dosare penale pe deputații și liderii din opoziție, să pună sechestru pe bunurile familiei mele, ale soției, mamei și ale copiilor? Să arunce în media o nouă doză de minciuni și de mizerie? Asta n-o să vă ajute, doamnelor și domnilor de la guvernare”, a scris pe canalul său de Telegram Dodon, care a lucrat toată viața la stat, dar a acumulat avere de milioane.
Acesta a lăsat să se înțeleagă că ar putea urma proteste masive.
„Revolta cetățenilor crește de la o zi la alta și totul azi atârnă pe un fir de ață, care se poate rupe oricând”, a conchis Dodon, care i-a povestit anterior lui Vlad Plahotniuc cum primea „până la un milion de dolari pe lună” de la Moscova.
Procuratura Generală, prin intermediul purtătorului de cuvânt Mariana Cherpec, a infirmat presupunerile lui Igor Dodon.
De menționat că președintele de onoare al Partidului Socialiștilor din R. Moldova este cercetat penal în dosarul „Enerrgocom”. Acesta este bănuit că ar fi acționat în interesul unui grup criminal organizat, iar statul a fost prejudiciat cu circa 12 milioane de dolari.
Avertismentul unui membru al Consiliului de Observatori de la „Moldovagaz”: „Există un risc mare ca Moldovagaz să nu mai poată cumpăra gaze. Avem rezerve până la sfârșitul lui decembrie și trebuie să numim administrare externă”
LEGE // Cei care vor „clona” uniformele militarilor sau polițiștilor din R. Moldova riscă amenzi de la 1 000 până la 8 000 de lei
Doar circa 2% din refugiații ucraineni și-au găsit de lucru în R. Moldova: Cei mai mulți au fost angajați în Chișinău și Bălți