UE detașează la Chișinău o echipă de răspuns rapid la amenințările hibride din partea Federației Ruse: „Securitatea cibernetică este un element-cheie, în special în asigurarea unor alegeri corecte și libere, care vor avea loc în curând în R. Moldova
Uniunea Europeană va detașa la Chișinău o echipă de răspuns rapid la amenințările hibride cu care se confruntă R. Moldova, iar Regatului Țărilor de Jos va oferi statului nostru un sprijin financiar în valoare de 4 milioane de euro pentru sporirea rezilienței instituțiilor publice.
„Cunoaștem că Republica Moldova se confruntă, în prezent, cu amenințări hibride din partea Federației Ruse. Iată de ce am discutat despre detașarea unei echipe UE de răspuns rapid la amenințările hibride. Securitatea cibernetică este un element-cheie, în special în asigurarea unor alegeri corecte, libere și sigure, care vor avea loc în curând în Republica Moldova. De asemenea, am menționat că vom intensifica cooperarea cu Misiunea de Parteneriat a Uniunii Europene în Moldova (MPUE) și vom oferi un sprijin financiar de 4 milioane de euro pentru sporirea rezilienței instituțiilor de stat ale Republicii Moldova”, a anunțat astăzi la Chișinău ministra Apărării a Regatului Țărilor de Jos, Kajsa Ollongren, aflată într-o vizită oficială în Republica Moldova.
Ministra Kajsa Ollongren a apreciat discuțiile pe care le-a avut astăzi la Ministerul Apărării de la Chișinău în ceea ce privește colaborarea pe segment militar și provocările actuale de securitate.
„Am discutat despre cooperarea dintre Armata Națională a Republicii Moldova și cea a Regatului Țărilor de Jos. Am semnat un document bilateral de intenții privind consolidarea cooperării noastre, pe care îl considerăm un pas important. Vom continua să dezvoltăm cooperarea bilaterală și multilaterală, în particular prin intermediul Uniunii Europene. În acest sens, salutăm aprobarea recentă a celui de-al
Ministrul Nosatîi a apreciat deschiderea Regatului Țărilor de Jos de a consolida relațiile de colaborare pentru menținerea păcii și securității regionale și internaționale.
Cei doi miniștri au discutat despre situația actuală de securitate regională, în special în bazinul Mării Negre, despre obiectivele strategice de dezvoltare a R. Moldova, precum și despre contribuția Regatului Țărilor de Jos la pregătirea profesională a efectivului Armatei Naționale în cadrul programelor educaționale și cursurilor de instruire în școlile neerlandeze de profil.
„Ne dorim capabilități de apărare la standarde europene, pentru a ne îndeplini misiunile constituționale, a contribui la eforturile internaționale de menținere a păcii și, totodată, pentru a deveni rezilienți la provocările hibride cu care se confruntă republica noastră. Ne bucură faptul că Olanda se numără printre partenerii noștri de încredere care ne oferă asistență și în această direcți. Prin întărirea relațiilor noastre de cooperare, contribuim împreună nu doar la îmbunătățirea situației la capitolul apărare și securitate, ci și la crearea unui mediu stabil, sigur și prosper pentru cetățenii Republicii Moldova. Mizăm în continuare pe sprijinul Regatului Țărilor de Jos în realizarea acestor obiective”, a precizat ministrul Apărării de la Chișinău, Anatolie Nosatîi.
Jim Carrey a desenat o caricatură a Melaniei Trump care a pus Twitter-ul pe jar
Cât valorează inelul de logodnă personalizat primit de Maria Sharapova
Cum le-a schimbat trecerea timpului pe cele mai frumoase actrițe de la Hollywood. Imagini vechi de peste 20 de ani