TRUCURI simple în bucătărie care te ajută să găteşti mai repede şi mai uşor
Bucătarii din întreaga lume au dezvoltat de-a lungul timpului metode simple şi eficiente de a găti mai repede şi de a păstra corect alimentele.
Descoperă câteva astfel de trucuri care îţi fac viaţa mai uşoară în bucătărie, prezentate brightside.me:
Găteşte peşte la grătar fără să se lipească
Pune fileurile de peşte peste felii subţiri de lămâie atunci când le găteşti la grătar. Vor avea o aromă delicioasă şi nu se vor mai lipi.
Porţionează cartofii în felii egale
Foloseşte un dispozitiv pentru felierea merelor ca să poţi tăia cartofii în porţii perfect egale. Este foarte simplu de folosit şi vei pregăti cartofii mult mai repede.
Curăţă ghimbirul uşor
Foloseşte o linguriţă pentru a răzui coaja ghimbirului. Vei răzui foarte puţin din pulpă şi îl vei curăţa rapid.
Păstrează ouăle proaspete
O metodă de a păstra ouăle cât mai proaspete pentru mai mult timp este aceea de a le unge coaja cu ulei. Foloseşte puţin ulei de floarea soarelui sau de măsline cu care să ungi ouăle înainte de a le pune la frigider.
Menţine fursecurile crocante
Fursecurile şi biscuiţii se usucă rapid şi nu mai sunt la fel de buni. Pentru a evita acest lucru, pune o felie de măr în borcanul sau cutia în care le păstrezi.
Scoate uşor sâmburii cireşelor şi vişinelor
Aşază cireaşa sau vişina pe gura unei sticle şi împinge sâmburele în afară cu ajutorul unui pai de unică folosinţă. Sâmburele va ieşi foarte uşor. Este o soluţie excelentă pentru prepararea dulceţurilor din aceste fructe.
Menţine bananele proaspete
Acoperă cozile bananelor cu folie alimentară din plastic şi vor rezista cu trei, patru zile mai mult.
Înmoaie mai uşor untul
Pentru ca untul rece să se topească mai uşor, încălzeşte un pahar şi aşază-l deasupra untului. Sub pahar, untul va începe să se înmoaie după numai câteva minute.
Topeşte mierea zaharisită
Dacă mierea s-a zaharisit, îi poţi reda rapid textura fină folosind apa fierbinte. Aşază borcanul perfect închis într-un vas cu apă pe care o încălzeşti treptat până devine fierbinte. Lasă apoi borcanul în apă până când mierea devine iarăşi lichidă.
Păstrează corect ceapa şi usturoiul
Ceapa şi usturoiul se pot mucegăi şi se înmoaie dacă nu le păstrezi corect. Pentru a rămâne proaspete cât mai mult timp, pune-le într-o pungă din hârtie perforată.
Curăţă usturoiul în câteva secunde
O metodă inedită şi foarte rapidă de a curăţa usturoiul este aceea de a-l pune într-un borcan cu capac şi a-l scutura puternic. Cojile vor cădea singure de pe fiecare căţel de usturoi.
Menţine verdeţurile proaspete
Pătrunjelul, mărarul, busuiocul, ceapa verde şi alte verdeţuri pot fi păstrate proaspete pentru mai mult timp dacă le acoperi cu folie alimentară şi le pui în frigider.
Sursa: eva.ro
Aproape 600 de mii de persoane au solicitat deja compensații la energie: Au mai rămas lapte zile pentru a depune cererile pe platforma compensatii.gov.md
Cadrele didactice din Chișinău își vor primi salariile! Ministerele Educației și Finanțelor au găsit, împreună cu Primăria Chișinău, 209 milioane de lei
De ce votul util înseamnă Nicolae Ciucă și nu Lasconi sau Geoană