Trucuri INTELIGENTE ca să păstrezi fructele și legumele PROASPETE pentru mai mult timp
Ce trebuie să faci ca să păstrezi fructele şi legumele proaspete? Trucuri care te învaţă să faci lucruri altfel şi să nu mai greşeşti în bucătărie.
Cu siguranţă te-ai confruntat deja cu situaţia enervantă în care ai fost nevoită să arunci mai multe fructe şi legume pentru că s-au alterat prea repede. Descoperă cele mai bune trucuri ca să păstrezi fructele şi legumele mai mult timp proaspete:
1. Nu le spăla niciodată dacă vrei să le depozitezi
Dacă vrei să păstrezi fructele şi legumele proaspete pentru mai mult timp atunci nu este indicat să le speli înainte de a le depozita în bucătărie sau în frigider. Acest obicei te va ajuta să le prelungeşti viaţa.
2. Păstrează-le într-un mediu uscat
Cea mai bună soluţie este să foloseşti un prosop din hârtie pe care să-l aşezi sub fructe. Acesta va absorbi umezeala, împiedicând astfel procesul de putrezire a produselor.
3. Cel mai bun truc ca să păstrezi un avocado proaspăt
Un avocado necopt se pune întotdeauna într-un ziar sau o pungă de hârtie la temperatura camerei. Aceasta va accelera coacerea lui. După ce fructul s-a înmuiat trebuie să-l pui într-o pungă de plastic la frigider dacă nu vrei să-l foloseşti imediat.
4. Nu pune următoarele fructe şi legume în frigider!
Ardeii, castraveţii şi roşiile trebuie ţinute la temperatura camerei dacă vrei ca ele să nu-şi piardă aroma. Ardeii păstraţi în frigider se înmoaie şi nu vor mai fi crocanţi, iar castraveţii şi roşiile formează deasupra o pojghiţă lipicioasă.
5. Bananele nu se ţin la frigider
Odată introduse în frigider, bananele se înnegresc. Cel mai bun mod de a le păstra este la temperatura camerei şi cu codiţele învelite în folie alimentară.
6. Unele fructe şi legume nu trebuie păstrate împreună
Bananele, caisele, pepenii, perele, prunele, mango şi roşiile eliberează etilen - un gaz. Unele fructe şi legume precum, merele, vinetele, broccoli, morcovii, cartofii şi dovleacul sunt sensibile la acest gaz care le alterează mai repede.
7. Ceapa şi cartofii nu se păstrează în acelaşi loc
Dacă le pui în acelaşi loc, ceapa va încolţi mai repede şi există riscul să putrezească.
8. Usturoiul şi ceapa se ţin la întuneric
Se păstrează în pungi de hârtie găurite pentru a permite aerului să circule. Ca să reziste cât mai mult timp, pungile trebuie păstrate într-un loc întunecos.
9. Merele împreună cu cartofii
Merele vor rezista o perioadă mai lungă dacă sunt păstrate în acelaşi loc cu cartofii.
10. Broccoli şi conopida iubesc umezeala
Cea mai bună soluţie pentru a păstra broccoli proaspăt este aceea de a-i pune codiţa într-un pahar cu apă şi de a-i acoperi floretele cu un prosop umed. Conopida trebuie învelită în folie alimentară, dar să te asiguri că faci câteva găuri pentru a permite aerului să circule.
11. Ţelina apio nu se păstrează în folie de plastic
Dacă vrei să o păstrezi proaspătă pentru mai multă vreme, ţelina apio trebuie învelită în folie de aluminiu înainte de a fi pusă la frigider.
12. Strugurii în folie alimentară
Ca să reziste mai multă vreme, strugurii trebuie puşi în pungi din polietilenă cu sistem de închidere sau să îi înveleşti în folie alimentară înainte de a-i pune la frigider.
Sursa: eva.ro
Regim preferențial pentru rezidenții Zonelor Economice Libere din R. Moldova până în 2034: Facilitățile la plata taxelor vamale, menținute până la 1 ianuarie 2029
Cei care și-au VÂNDUT votul, dar și cei care au mituit alegătorii în această toamnă nu scapă de pedeapsă. Organele de drept au aplicat deja AMENZI în sumă de peste șapte MILIOANE de lei pentru „corupere electorală pasivă”
Anatol Șalaru, sprijin pentru Adrian Dupu, candidat PNL la Senatul României: „Activitatea sa în Republica Moldova este extraordinară”