Trucul prin care poți păstra cireșele proaspete mai mult timp. Ai nevoie doar de un ingredient din bucătăria ta


Sezonul cireșelor a venit, dar prețul lor este destul de ridicat. Cu toate astea, există anumite trucuri care te ajută să le păstrezi mai mult timp și să fie mai gustoase. Ai nevoie doar de un ingredient ieftin.
Cireșele sunt un lux pentru mulți români din cauza prețurile mari. Cu toate astea, s-a descoperit un truc care te ajută să ai cireșe proaspete mai mult timp. Ai nevoie doar de bicarbonat de sodiu pentru a avea parte de fructe mai gustoase.
Spală-le bine sub jet de apă rece, până când te-ai asigurat că pe ele nu au mai rămas deloc impurități sau reziduuri. Separat, într-un castron, fă un amestec format dintr-o lingură de bicarbonat de sodiu și patru căni de apă rece. Adaugă întreaga cantitate de cireșe într-un bol împreună cu amestecul de apă și bicarbonat de sodiu, asigurându-te că toate fructele sunt complet acoperite. Lasă-le așa timp de 10 minute.
Apoi, scoate cireșele din amestecul cu bicarbonat și spală-le foarte bine în apă curată. Este bine să le usuci cu ajutorul mai multor prosoape de hârtie. Acum, pune-le într-un vas închis ermetic sau cel puțin acoperă-le cu o folie de plastic și lasă-le în frigider, potrivit Fanatik.









































































