Trucul japonez de a usca rufele acasă: fără umiditate și fără uscător
Sosirea frigului aduce cu sine o dificultate în plus când vine vorba de treburile casnice, iar ploaia nu ajută în această perioadă. Printre altele, umiditatea face ca timpul dedicat uscării hainelor să fie mai lung. Mai mult decât atât, cu prețul actual al gazului și energiei electrice este indicat să economisim cât mai mult și dacă putem evita folosirea uscătorului mai mult decât este necesar, cu siguranță vom observa pe factura de energie electrică. Uscați hainele în cel mai scurt timp și faceți procesul de călcat mai ușor și mai rapid. Pentru a vă ajuta în ambele sarcini există câteva trucuri.
Japonia este renumită pentru inovația sa constantă. Walkman-ul, un dispozitiv iconic din anii 90 pentru ascultarea casetelor, este de origine japoneză. Capacitatea japoneză de a rezolva problemele de zi cu zi se observă și în abordarea de a usca hainele, mai ales când soarele nu este suficient. Agățarea hainelor în interior în zilele ploioase poate face ca hainele să capete un miros urât și, în spațiile slab ventilate, chiar să apară mucegai pe pereți. Care este secretul japonez pentru a face față asta, potrivit superdeporte.es, transmite ziarulromanesc.at.
Ventilație adecvată : Asigurarea unei bune ventilații în zona în care sunt agățate hainele facilitează uscarea mai rapidă și previne reținerea umezelii în casă.
Organizarea articolelor de îmbrăcăminte: Clasificarea hainelor în funcție de tipul și dimensiunile acestora optimizează timpul de uscare. Un sfat util ar putea fi să atârnați prosoapele de partea cea mai lungă, pe orizontală, pentru a grăbi uscarea.
Ventilatoare specifice: Aceste dispozitive garantează o uscare omogenă și rapidă, făcând inutilă utilizarea uscătoarelor tradiționale.
Spațiu vertical: Prin agățarea orizontală a hainelor pe linii de rufe ridicate, procesul de uscare începe de sus, ceea ce reduce considerabil timpul necesar pentru uscarea completă a hainelor.
Trucul japonez de a usca rufele acasă: Metoda curcubeului constă în agățarea tuturor hainelor pe umerașe, câte un cuier pentru fiecare haină, în așa fel încât acestea să fie mult mai întinse, permițând o mai mare circulație a aerului între ele și, prin urmare, făcându-le să se usuce mult mai repede și împiedicându-le să se usuce și să capete miros de mucegai între timp.
În acest fel nu va apărea mucegai pe pereți. Umiditatea din haine putea fi una dintre cauze. Este crucial să înțelegeți cum să combateți umiditatea la domiciliu, în pereți, lemn și să o eliminați. Această umiditate este cea care încurajează apariția mucegaiului, care apare ca urmare a vaporilor de apă generați. Inhalarea constantă a mucegaiului, mai ales în dormitor, poate fi dăunătoare sănătății dvs. Prin urmare, este esențial să preveniți reapariția lui.
ÎMBĂTRÂNIRE // Până în 2040, fiecare a treia persoană din R. Moldova va avea peste 60 de ani
VIDEO // SOLIDARITATE: Scuarul Parlamentului de la Chișinău, iluminat în culorile drapelului Ucrainei, în ziua când s-au împlinit 1 000 de zile de la declanșarea războiului de către Federația Rusă
Daniel Funeriu, despre Elena Lasconi: Este o insultă la adresa celei mai disfuncționale celule nervoase