Transfăgărăşanul se deschide circulaţiei. CNAIR avertizează că în zonă a fost semnalată prezenţa urşilor
Circulaţia rutieră pe Transfăgărăşan se va redeschide miercuri, anunță Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere din România (CNAIR). Astfel, din data de 1 iulie, toate categoriile de autovehicule vor putea circula între Piscul Negru şi Bâlea Cascadă.
Transfăgărăşanul se deschide circulaţiei, miercuri, la ora 8:00. Totuși, autoritățile anunță că circulaţia pe timpul nopţii va fi în continuare restricţionată.
„Miercuri, 01 iulie 2020, începând cu ora 8:00, circulaţia rutieră pe Transfăgărăşan, între Piscul Negru şi Bâlea Cascadă (km 104+000 – km 130+800), se va deschide pentru toate categoriile de autovehicule, în intervalul orar 07:00-21:00. Pentru siguranţa participanţilor la trafic, circulaţia rutieră este interzisă pe timpul nopţii între orele 21:00-07:00”, a anunţat, marţi, CNAIR.
Totodată, reprezentanții CNAIR fac apel la cei care vor transita drumul să conducă prodent și să fie atenția, pentru că în zonă a fost semnalată prezența urșilor.
„De asemenea, atenţionăm pe cei ce tranzitează acest sector de drum că, în ultima perioadă, este semnalată prezenţa urşilor în apropierea părţii carosabile şi îi sfătuim să nu se apropie de animale, să nu le hrănească şi să informeze imediat autorităţile de prezenţa acestora”, a mai transmis CNAIR.
Un pui de urs șchiop a fost împușcat în weekend la Predeal
Amintim că un pui de urs a fost împușcat la Predeal. Animalul trăia de doi ani în zonă, nu atacase pe nimeni și de altfel, era și șchiop de un picior. Puiul de urs a fost împușcat în văzul a zeci de turiști, cu acordul Ministerului Mediului, pe motiv că „se obișnuise cu oamenii și nu mai putea fi relocat”.
„Orice animal sălbatic de talia unui urs, trebuie să știe toți cei care ne ascultă, că în momentul în care pătrunde în intravilan, este un animal imprevizibil și poate ucide. Trebuie îndepărtat de acolo cât mai repede prin orice metodă.
Vânătorul respectiv a apărut în zonă în urma unor apeluri la 112. Trebuie să înțelegem că respectivul animal care era monitorizat de luni de zile, exista un ordin de recoltare. Vorbim de un animal, din păcate, cu comportament deviant, care în urma analizei s-a constatat că el nu mai putea fi relocat în sălbătice, el fusese de mic învățat de către cei care l-au hrănit să vină în localitate și să ia contact cu omul.
Împușcarea este ultima soluție, se încearcă îndepărtarea animalului sa relocarea acestuia. Din păcate, ursul este un animal care acoperă un teritoriu extrem de vast și relocarea, în timp, nu ne-a demonstrat decât că mutăm problema în altă parte” a precizat purtătorul de cuvânt al Ministerului Mediului, transmite Digi24.
Pedepse mai mici pentru corupția demnitarilor? Ministerul Justiției acuză PA de manipulare și inducere în eroare a publicului: „Este regretabil modul tendențios de a justifica rata sentințelor de încetare prin modificările legislative”
TOP ZECE state în care R. Moldova exportă cele mai multe produse: În România vindem aproape o treime din bunurile autohtone, iar SUA îi suflă Rusiei în ceafă
VIDEO // Unii locuitori din Copanca vor să rămână pe ÎNTUNERIC. Aceștia au blocat lucrările de instalare a pilonilor de electricitate, pentru ca localitatea să fie conectată la „Premier Energy”: „Руки прочь! Noi nu vrem lumină, nu am cerut ajutor”