Traian Băsescu CRITICĂ faptul că unioniștii de la Chișinău nu au fost primiți cum se cuvine la Cotroceni: „Dacă aș fi fost președinte...”


Peste o mie de tineri din R. Moldova au participat la marşul pentru unirea Republicii Moldova cu România, iar aproximativ 500 de bucureşteni i-au aşteptat duminică în Piaţa Universităţii din București, cu pâine, sare şi flori.
După ce au cântat împreună imnul „Deşteaptă-te, române”, câţiva dintre manifestanţi s-au prins în Hora Unirii în faţa Teatrului Naţional.
Chiar dacă președintele României, Klaus Iohannis, nu i-a putut aștepta la Cotroceni, fiind într-o deplasare, oficialul s-a declarat „impresionat” de gestul tinerilor unioniști. Potrivit președintelui, cele două maluri ale Prutului „se vor regăsi într-o bună zi nu doar în Uniune, ci și în comuniune”.
În același timp, fostul președinte al României, Traian Băsescu, a precizat că acest eveniment „este cel mai puternic semnal dat de tinerii pro-români de peste Prut” și, dacă ar fi fost astăzi președinte, cu siguranță ar fi așteptat tinerii cu „masa pusă”.
„Duminică, în jurul orei 14.00, la București a sosit un grup de câteva sute de tineri din Republica Moldova. Tinerii au parcurs pe jos distanța de la Chișinău la Ungheni (120 km) pentru a aduce mesajul generației tinere de unire a Republicii Moldova cu România. Este cel mai puternic semnal dat de tinerii pro-români de peste Prut. Dacă aș fi fost președinte, cu siguranță i-aș fi așteptat cu masa pusă, cu un spectacol de muzică populară dat în curtea Palatului și le-aș fi vorbit despre nevoia de reunificare a ambelor țări. Sunt destui care cred că unirea cu Republica Moldova ar fi o favoare pe care România ar face-o fraților de peste Prut. Profund greșit. Eu susțin categoric faptul că unirea este o necesitate strategică în mod egal și pentru România, și pentru R. Moldova. Acum este un moment bun ca românii de pe ambele maluri ale Prutului să-și spună apăsat dorința de UNIRE”, a scris astăzi Traian Băsescu pe profilul său de Facebook.
Tinerii din „Marşul lui Ştefan cel Mare” au plecat din Chişinău spre Bucureşti duminică, 5 iulie, imediat după Marea Adunare Naţională şi au mers pe jos, cu drapele tricolore, prin temperaturi caniculare şi furtună, pentru a ajunge ieri la Prut, unde au refăcut celebrele Poduri de Flori.









































































