Topul celor mai bune țări în care să te muți în 2023
Te gândești să te muți într-o altă țară din Europa, dar nu ești sigur în ce stat ai avea parte de cele mai bune condiții? Un sondaj efectuat pe peste 12.000 de expați arată care sunt cele mai bune locuri din Europa în care să te muți, dacă te afli în căutarea unui echilibru mai bun între viața profesională și viața privată.
Munca de la distanță a rămas încă un trend după pandemie, în ciuda criticilor care subliniau faptul că acest timp de lucru nu va ajuta angajații pe termen lung. Prin urmare, dacă lucrezi de la distanță, nu a fost niciodată un moment mai bun ca să te muți în sfârșit în altă țară, cum poate visai în urmă cu câțiva ani. E mai simplu acum, mai ales că multe țări precum Spania, Portugalia sau Italia oferă vize de nomad digital ca să poți să te muți acolo, scrie wall-street.ro. Important este, însă, să alegi o destinație care să se potrivească cu stilul tău viață.
InterNations, o comunitate globală dedicată persoanelor care trăiesc și lucrează în străinătate, realizează un sondaj anual, Expat Insider. Prin intermediul acestuia sunt chestionați 12.000 de expați, iar cu ajutorul răspunsurilor primite de la aceștia se realizează un clasament de 53 de țări din întreaga lume care sunt cele mai potrivite pentru a te muta.
Iată care sunt acestea:
Mexic
Spania
Panama
Malaezia
Taiwan
Tailanda
Costa Rica
Filipine
Bahrain
Portugalia
Emiratele Arabe Unite
Oman
Indonezia
Vietnam
Brazilia
Finlanda
Columbia
Kenya
Luxemburg
Australia
Republica Cehă
Olanda
Elveţia
Suedia
Grecia
China
Canada
Arabia Saudită
Estonia
Statele Unite
Qatar
Cipru
Franţa
Ungaria
Polonia
India
Singapore
Belgia
Irlanda
Hong Kong
Danemarca
Austria
Regatul Unit
Japonia
Noua Zeelandă
Malta
Italia
Africa de Sud
Germania
Coreea de Sud
Curcan
Norvegia
Kuweit
METEO // Vremea schimbă foaia: Cod galben de scădere a temperaturii medii zilnice și de ghețuș
VIDEO // România ADERĂ astăzi la programul Visa Waiver. Când vom putea călători propriu-zis fără viză în SUA. Care sunt documentele, costurile și pașii care trebuie urmați
R. Moldova a cumpărat energie electrică în valoare de peste 15 MILIOANE de euro de la începutul anului 2025. Peste 57% din energia consumată provine din România