TOP NAȚIONAL 2014 // SPORTIVUL anului
Medaliatul cu bronz la Campionatul Mondial de lupte libere, Mihai Sava, este, în opinia Ziarului NAȚIONAL, cel mai bun sportiv al anului 2014. Acesta s-a remarcat nu doar prin faptul că a obținut un rezultat istoric, cucerind prima medalie pentru R. Moldova la un CM de lupte destinat seniorilor după 11 ani, dar și prin modestia de care dă dovadă, și, mai ales, prin profesionalismul său.
La revenirea în țară după medalia obținută la Tașkent, Mihai a fost foarte încântat că a fost aplaudat la scenă deschisă, dar în același timp a rămas concentrat și cu gândul la ce urmează să realizeze pe viitor. Același comportament l-a avut și la Gala laureaților Ministerului Tineretului și Sportului, unde a fost declarat cel mai bun sportiv al anului. „Sunt fericit de performanța înregistrată. Am participat în premieră la un CM și am cucerit medalia de bronz. Sunt onorat că am fost declarat cel mai bun sportiv în 2014, dar vreau să continui pe un trend ascendent și să mai urc pe cele mai înalte trepte ale podiumului de premiere de la competițiile internaționale”, a spus Mihai Sava.
Cel mai mult s-au bucurat părinții lui Mihai, lucru confirmat și de ministrul Octavian Bodișteanu. „Familia Sava a meritat această medalie. Ei toţi au aşteptat acest succes, iar acum merită toate laudele. Vă spun un lucru curios. Tatăl lui Mihai a fost primul meu antrenor, iar acum antrenorul medaliatului cu bronz este fratele meu, Ruslan. Mihai va mai înregistra performanțe notabile pentru țara noastră, sunt sigur de asta”.
Mihai Sava este originar din Fundul Galbenei (Hâncești). Primul său antrenor este tatăl, Dumitru. El este absolvent al Liceului-Internat Republican cu Profil Sportiv, unde a fost pregătit în continuare de unchiul său, Boris Sava, profesorii Nicolae Oriol și Nicolae Scurtu. La echipa națională este pregătit de Ruslan Bodișteanu și Anatol Guidea.
Cele mai bune evoluţii la Mondiale în anii precedenţi le-au avut Petru Marta (bronz, Mexico, 1978), Victor Peicov (argint, Istanbul, 1994), Lukman Jabrailov (aur, Istanbul, 1994), Ghenadie Tulbea (argint, 2003, New York).
Aproape 600 de mii de persoane au solicitat deja compensații la energie: Au mai rămas lapte zile pentru a depune cererile pe platforma compensatii.gov.md
Cadrele didactice din Chișinău își vor primi salariile! Ministerele Educației și Finanțelor au găsit, împreună cu Primăria Chișinău, 209 milioane de lei
De ce votul util înseamnă Nicolae Ciucă și nu Lasconi sau Geoană