TOP // Cei mai bogați români în 2024
Frații Pavăl (Dedeman) rămân, pentru al treilea an consecutiv, liderii clasamentului, cu o avere de 17 miliarde de lei (n.r. 3.415.708.000 euro), și domină sectorul retailului de bricolaj.
Ion Țiriac și Daniel Dines (UiPath) împart locul al doilea, fiecare cu câte 11 miliarde de lei (n.r. 2.210.164.000 euro).
„Românii cu o avere de peste 500 de milioane de lei au împreună peste 123 de miliarde de lei, cu 10 miliarde mai mult decât în anul anterior. Topul Forbes al celor mai bogați oameni din România include, la fel ca și anul trecut, 30 de miliardari în lei.
Primul loc în clasamentul celor mai bogați români este ocupat, pentru al treilea an la rând, de către frații Dragoș și Adrian Pavăl, fondatorii Dedeman. Averea netă cumulată a miliardarilor în lei a depășit, în premieră, 100 de miliarde de lei", scriu cei de la Forbes România.
TOP 5 cei mai bogați români în 2024
- 1. Frații Dragoș și Adrian Pavăl (Dedeman) – 17 miliarde de lei
- 2. Ion Țiriac – 11 miliarde de lei
- 3. Daniel Dines (UiPath) – 11 miliarde de lei
- 4-5. Matei Zaharia și Ion Stoica (Databricks) – 6 miliarde de lei
"Fost sportiv de performanță, Ion Țiriac este cel mai cunoscut om de afaceri din România, mai ales la nivel internațional. El a transformat succesul din sport într-o carieră impresionantă în afaceri.
Ion Țiriac se află printre cei mai bogați oameni din lume, fiind prezent în fiecare din ultimii 15 ani în clasamentul Forbes al miliardarilor planetei.
Născut pe 9 mai 1939, Ion Țiriac s-a remarcat ca jucător de tenis, câștigând peste 40 de titluri și ca jucător profesionist de hochei pe gheață. A participat la Olimpiada de Iarnă din 1964 și a adus României medalii de aur în diverse competiții internaționale. După retragerea din cariera sportivă, Țiriac a reușit să își transforme pasiunea pentru sport într-o carieră de succes în afaceri.
A înființat diverse companii în diverse domenii, precum bancar, al asigurărilor, imobiliar, energie și auto, construind un imperiu. Peste 40 de companii cuprinde grupul ce îi poartă numele.", scrie Forbes România.
Gigi Becali (66 de ani), finanțatorul celor de la FCSB, despre care se spune că ar fi cel mai bogat om din fotbalul românesc, cu o avere estimată la 1,2 miliarde de euro, primește și o pensie specială.
Milionarul din Pipera primește bani după ce în trecut a îndeplinit rolul de europarlamentar. Pentru acel mandat, latifundiarul este recompensat de Parlamentul European.
Totul a ieșit la iveală după ce Becali și-a depus declarația de avere, forțat fiind de cea mai recentă decizie a sa, legată de politică. Va candida pentru funcția de senator în circumscripția București.
Așadar, pentru anul fiscal 2023, Gigi Becali a încasat o pensie în valoare de 71.666 de lei, conform defapt.ro.
Finanțatorul, potrivit aceleiași declarații, deține în bănci doar suma în valoare de 560.000 de lei.
„Cele mai mari resurse sunt promisiuni de vânzare cumpărare de la persoană juridică: în total, aceste promisiuni însumează 30 de milioane de euro. În plus, el și-a împrumutat firmele, inclusiv FCSB, cu sume mari, totalul fiind de aproape 45 de milioane de euro. Printre cei împrumutați sunt un văr primar, care a primit două milioane de euro, finul său Horia Culescu – 8,5 milioane de euro sau FCSB – aproape zece milioane de euro. Latifundiarul din Pipera deține peste 15 hectare de teren în Ilfov, majoritatea în intravilan, plus șapte hectare de baltă, în același județ. Becali are însă 90 de hectare în intravilanul și extravilanul Piteștiului și 50 de hectare în Vâlcea”, mai susține aceeași sursă.
Nu în ultimul rând, Gigi Becali mai deține o casă în Voluntari, de 290 mp, dobândită în 2024, și una în Iași, de 453 mp. La capitolul mașini, miliardarul se mândrește cu patru Mercedesuri, două Land Rovere și un Bentley.
Milionarul din Pipera a pătruns în sportul-rege datorită lui Gică Hagi (59 de ani), pe care l-a cunoscut în anii '80. Așa se face că Becali a fost aproape de echipa națională la calificarea de la Coppa del Mondo '90, din Italia.
R. Moldova va avea AMBASADORI noi în Polonia, Bulgaria și Ungaria
Numele „Poștei Moldovei”, folosit de escroci pentru a le goli cardurile cetățenilor: 86 de escrocherii înregistrate în anul curent, sub pretextul primirii de colete
VIDEO, REPETIȚII // Militari din R. Moldova, la Parada militară de la Bucureşti, organizată pe 1 decembrie, cu ocazia Zilei Naţionale a României