TOP alimente cu puteri VINDECĂTOARE pe care trebuie să le incluzi în dietă
Pentru stimularea imunităţii şi pentru a asigura buna funcţionare a organismului, trebuie să incluzi în meniu aceste şapte alimente savuroase cunoscute pentru proprietăţile lor curative, că parte a unei diete sănătoase.
Afine
Aceste fructe sunt cunoscute pentru conţinutul ridicat de antioxidanţi, deţinând astfel proprietăţi anti-inflamatorii. Consumul regulat al boabelor de afine a fost relaţionat cu încetinirea procesului de îmbătrânire, reducerea riscului de apariţie a diabetului zaharat, scăderea nivelului de colesterol şi îmbunătăţirea vederii (reduce riscul apariţiei degenerării maculare, una dintre principalele cauze ale pierderii vederii la bătrâneţe), a memoriei şi a funcţiilor cognitive. De asemenea acţionează împotriva problemelor metabolice şi previne declanşarea bolilor cardiace.
Broccoli
Bogat în vitamina A, B6, K, calciu, potasiu şi acid folic, broccoli se numără printre legumele cele mai sănătoase, fiind cunoscut pentru proprietăţile de prevenire a cancerului. De asemenea, ameliorează inflamaţiile, reduce nivelul colesterolului, contribuie la detoxifierea organismului, menţine sănătatea inimii şi stimulează funcţia digestiei.
Peşte
Peştele reprezintă o sursă excelenţă de proteine sănătoase pentru inimă. De asemenea, este sărac în calorii, dar bogat în acizi graşi Omega 3, cunoscuţi pentru proprietăţile antiinflamatorii, prevenind boli grave precum cancerul, diabetul, Alzheimer-ul şi bolile cardiovasculare.
Condimente şi mirodenii
Condimentele şi mirodeniile nu ar trebui să lipsească din gustările tale, întrucât deţin puteri miraculoase de vindecare. Scorţişoara, de exemplu, ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge şi la scăderea colesterolului, prevenind diabetul, bolile cardiace şi cancerul. De asemenea, îmbunătăţeşte memoria, accelerează metabolismul şi te scapă de migrene.
Turmericul combate cancerul şi încetineşte progresia Alzheimer-ului, iar ghimbirul ameliorează inflamaţiile articulare şi luptă, de asemenea, împotriva cancerului.
Ulei de cocos
Uleiul de cocos conţine acid lauric, acid caprilic şi acid capric, cunoscute pentru proprietăţile antifungice, antivirale şi antibacteriene, ajutând la stimularea sistemului imunitar şi luptând împotriva bolilor. De asemenea, cercetările au relevat că acesta este benefic pentru ameliorarea tulburărilor digestive, cum ar fi sindromul de intestin iritabil, dar şi pentru piele, tratând eczemele, tăieturile sau erupţiile cutanate.
Kiwi
Bogat în calciu, magneziu, vitaminele A, B6, B12, C (de două ori mai multă decât portocalele), D, kiwi protejează organismul împotriva bolilor de inimă, a accidentelor vasculare cerebrale şi a bolilor respiratorii.
Spanac
Spanacul este bogat în săruri minerale, calciu, acid folic, fier şi antioxidanţi, conţinând vitaminele A, E, B1, B2, B6, C, K, care ajută în fortificarea organismului. Acesta protejează împotriva bolilor oculare, stimulând vindecarea în cazul apariţiei unei probleme, mai ales la nivelul inimii, având în vedere că spanacul ajută organismul să se recupereze în urma atacurilor de cord.
Sursa: 9am.ro
Nicolae Ciucă, sprijinit de VETERANII de la Nistru, din trupele speciale „Burunducii”: ,,Noi, cei care am înfruntat şi apărat în 1992 Basarabia la Nistru contra hoardelor ruseşti ce astăzi pustiesc Ucraina vă suntem alături! Cu Dumnezeu înainte!”
VIDEO // Marcel Ciolacu, anunț ISTORIC de la Budapesta: ,,România va intra în spațiul Schengen terestru din 1 ianuarie 2025"
Aproape 600 de mii de persoane au solicitat deja compensații la energie: Au mai rămas lapte zile pentru a depune cererile pe platforma compensatii.gov.md