12:37:19 27.09.2024
Stiri

Top 4 cele mai sănătoase tipuri de carne din lume. Ce carne nu ar trebui să consumați

Actualitate 27.09.2024 08:30 Vizualizări458 Autor: ZiarulNational
Top 4 cele mai sănătoase tipuri de carne din lume. Ce carne nu ar trebui să consumați Ziarulromanesc.de


În timp ce carnea este considerată orice altceva decât sănătoasă în majoritatea ghidurilor nutriționale, Societatea Germană de Nutriție (DGE) recomandă totuși ca acest produs animal să facă parte dintr-o dietă echilibrată. Cu toate acestea, este esențial să păstrați o cantitate cât mai mică posibilă. Veți fi, însă mai sănătoși și mai energici dacă alegeți cea mai sănătoasă carne. Heidelberg24.de vă dezvăluie, în articol, la ce trebuie să fiți atenți, lista cu cea mai sănătoasă carne din lume și multe alte răspunsuri la care aveați nedumeriri de multă vreme, informeaza ziarulromanesc.de.

Nu orice friptură este un bună pentru sănătatea ta! Dar ce determină care carne este mai sănătoasă decât cealaltă? În primul rând, foarte multe lucruri depind de conținutul de grăsime. Carnea slabă precum puiul sau curcanul sunt cu adevărat ușoare și, prin urmare, sunt adesea prima alegere pentru o dietă sănătoasă. Dar grăsimea nu este singurul factor.

Fierul, zincul și vitaminele B se găsesc în carnea roșie, care este, de asemenea, este legată de cancer și boli cronice. Tipul de hrănire a animalelor joacă, de asemenea, un rol extrem important. Carnea de la bovine hrănite cu iarbă conține semnificativ mai mulți acizi grași omega-3, care sunt buni pentru inimă, decât omologii lor, hrăniți cu cereale. Există, de asemenea, lucruri de luat în considerare atunci când o pregătiți, de exemplu, nu ar trebui să prăjiți carnea în cel mai sănătos ulei.

Majoritatea experților în nutriție sunt de acord cu acest lucru: păsările de curte se află în fruntea listei pe primul loc! Nu numai că au un conținut scăzut de grăsimi, dar conțin și multe proteine valoroase. Pieptul de pui este deosebit de slab și bogat în proteine, în timp ce carnea de curcan conține, de asemenea, mulți dintre nutrienții importanți: fier, potasiu, zinc și vitaminele B.

Pe locul doi vă așteaptă o mică surpriză: carnea de vânat. Fără antibiotice hrănite, sărace în grăsimi și bogate în acizi grași omega-3 nesaturați, vânatul sălbatic este, de asemenea, considerat comparativ sănătos. Însă, are o avertizare: riscul de apariție a metalelor grele, reziduurilor de pesticide, boli și paraziți, este mai mare la carnea sălbatică decât la carnea din agricultura industrială.

Iată Top 4 a celor mai sănătoase tipuri de carne:

  • Locul 1: Păsările de curte
  • Locul 2: Carnea de vânat sălbatic
  • Locul 3: Carnea de vită
  • Locul 4: Mielul

Care tip de carne este mai sănătos: cel de pui sau cel de vită?

Duelul etern: pui versus vită. Carnea de vită are scoruri foarte bune la verificarea nutrienților cu fier și zinc. Cu toate acestea, carnea albă și, prin urmare, puiul este în fruntea clasamentului de sănătate. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a clasificat carnea roșie drept cancerigenă. Vitele europene sunt în special legate de cancerul de colon. Cu toate acestea, ceea ce se încadrează în carnea roșie este parțial controversat, așa cum critică revista de știință „Spektrum”. Unii se feresc să includă carnea de porc în alimentație, deoarece aceasta este, de obicei considerată carne roșie.

Deci, cum rămâne cu carnea de vită și porc? Ambele sunt extrem de populare, mai ales în bucătăria germană. Carnea de porc are adesea reputația de a fi carnea „grasă”, dar bucățile slabe precum mușchiul, pot fi o alegere sănătoasă. Carnea de vită, pe de altă parte, are scoruri cu mai mulți nutrienți, cum ar fi fierul. Ambele sunt carne roșie, motiv pentru care, nu sunt cele mai sănătoase tipuri de carne.


Ce carne nu ar trebui să o consumați?

Carnea procesată este cea mai nesănătoasă carne. Potrivit OMS, aici există și riscul de cancer! Cârnați, carne afumată, parizer, salam. Ar trebui să stați departe de toate aceste tipuri de carne și, în schimb, să vă limitați la o carne cât mai naturală. Însă, chiar și cea mai sănătoasă carne poate fi dăunătoare sănătății dvs. dacă veți consuma o cantitate mare. După cum am menționat deja la început, carnea trebuie consumată doar în cantități mici. DGE recomandă între 300 de grame pe săptămână, pentru un necesar scăzut de calorii și 600 de grame pentru unul ridicat. În funcție de corpul fiecăruia și dieta adoptată.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
27.09.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Voronin, heraldul lu...

23.09.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Portretul alegătorul...

20.09.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doriți să fiți legat...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md