Top 10 cele mai mari oraşe din lume după populaţie. Unde trăiesc peste 37 de milioane de oameni
Planeta noastră devine din ce în ce mai aglomerată, spun specialiștii, care explică tendința în cauză printr-un top al marilor unități administrative ce s-au extins ca număr de populație doar în ultimul an. Află în continuare cum arată topul celor 10 cele mai mari oraşe din lume după populaţie.
Populația mondială a atins pragul de 8 miliarde și continuă să crească într-un ritm rapid. Drept urmare, orașele de pe tot globul pământesc se confruntă, la rândul lor, cu creșteri semnificative ale populației.
Globalizarea și urbanizarea sunt doi dintre cei mai importanți factori care contribuie la această creștere. Orașele devin din ce în ce mai aglomerate, ceea ce conduce la creșterea unităților administrativ-teritoriale cu populații care depășesc zeci de milioane.
Nu o spunem noi, ci analiștii. O nouă cercetare aduce în lumină cele mai populate orașe de pe întregul glob pământesc, potrivit celor mai recente date. Există o tendință continuă de expansiune urbană, iar impactul acesteia asupra demografiei globale nu este de ignorat, potrivit experților.
Top 10 cele mai mari orașe din lume după populație
Așa cum era de așteptat, cele mai mari orașe din lume după populație se află în trei dintre cele mai populate țări de pe globul pământesc, anume Japonia, India și China. Te lăsăm pe tine să descoperi în rândurile de mai jos câți locuitori se află în cele mai populate zone din lume.
1. Tokyo (populație: 37.435.191)
2. Delhi (populație: 29.399.141)
3. Shanghai (populație: 26.317.104)
4. Sao Paulo (populație: 21.846.507)
5. Mexico City (populație: 21.671.908)
6. Cairo (populație: 20.484.965)
7. Dacca (populație: 20.283.552)
8. Mumbai (populație: 20.185.064)
9. Beijing (populație: 20.035.455)
10. Osaka (populație: 19.222.665)
Cel mai populat oraș din lume este Tokyo din Japonia, care are aproximativ 37 de milioane de locuitori. Japonia este a 12-a cea mai populată țară din lume. Pe al doilea loc se află New Delhi, care este capitala celei mai populate țări din lume, India. Shanghai din China se află pe locul trei.
Tensiunea asupra infrastructurii, resurselor și serviciilor din aceste orașe devine din ce în ce mai pronunțată. Administratorii orașelor și factorii de decizie politică se află sub mare presiune. Tendința de a opta pentru viața urbană continuă, iar găsirea soluțiilor pentru a face față extinderilor este crucială.
Cifrele menționate în dreptul orașelor din topul celor mai populate unități administrative de pe globul pământesc oferă o nouă perspectivă asupra evoluției demografice a populației globale.
Scenariul din R. Moldova, APLICAT și în România? Un agent al Rusiei plănuia un ATENTAT lângă București. El făcea parte dintr-o rețea care opera și în Polonia și Cehia
Licențierea importului de cereale și oleaginoase ar putea fi extinsă și pentru anul 2025: MAIA a inițiat procesul
Mașini de scris Braille, video-lupe, software-uri de citire a ecranului sau tastaturi adaptate: UNICEF, donație pentru copiii cu deficiențe de văz și auz din R. Moldova, în valoare de trei milioane de lei