Tinereţe FĂRĂ bătrâneţe – alimente împotriva îmbătrânirii
Dieta zilnică ne oferă energie, ne fereşte de anumite boli şi poate contribui la încetinirea procesului de îmbătrânire. Oamenii de ştiinţă au descoperit că alimentele cu proprietăţi antioxidante şi antiinflamatoare influenţează pozitiv procesul metabolic, menţinându-ne tineri atât fizic, cât şi mental.
Citeşte mai jos câteva informaţii despre alimentele-elixir pe care ar fi bine să le incluzi în dieta ta. Vei ţine timpul la distanţă, prevenind atât ridurile, cât şi afecţiunile ce pot apărea odată cu înaintarea în vârstă.
Rodia
Un studiu efectuat la Universitatea Berkeley, California a concluzionat că sucul de rodie are o putere antioxidantă de trei ori mai mare decât cea a vinului roşu şi a ceaiului verde. O altă cercetare realizată în Spania a demonstrat că rodia sau extractul din rodie încetineşte procesul de îmbătrânire. Timp de o lună, cei 60 de participanţi au luat zilnic câte o capsulă din extract de rodie.
La final, s-a constatat o scădere semnificativă a markerului 8-Oxo-DG, un indicator asociat cu deteriorarea celulelor, fenomen care grăbeşte procesul de îmbătrânire şi poate cauza leziuni cerebrale, ale muşchilor, ficatului şi rinichilor.
Ciocolata neagră
Ciocolata neagră conţine un procent foarte mare de cacao. Procianidina b-2 din cacao protejează celulele creierului de inflamaţie şi poate stopa eliberarea substanţelor inflamatoare în piele. De asemenea, cacao este bogată în flavonoide care ajută sistemul cardiovascular, prevenind afecţiunile cardiace. În plus, ciocolata neagră te fereşte de tensiune arterială, diabet de tip II, afecţiuni ale rinichilor şi demenţă.
Seminţe de chia
Seminţele de chia sunt o sursă importantă de acizi graşi Omega 3 care contribuie la sănătatea pielii, a inimii şi a creierului. De asemenea, aceste seminţe conţin şi vitamina E şi calciu, substanţe importante pentru sănătatea oaselor.
Legumele verzi
Spanacul, broccoli, varza kale (varza furajeră), varza de Bruxelles – toate legumele verzi sunt bogate în vitamine, minerale şi antioxidanţi care ne ajută să ne menţinem tineri mai mult timp. Varza Kale, de exemplu, are proprietăţi antiinflamatoare şi antioxidante, atacând radicalii liberi care dăunează pielii şi intervin în producţia de colagen, grăbind procesul de îmbătrânire.
Prunele
Studiile efectuate de-a lungul timpului au demonstrat că prunele sunt printre cele mai puternice fructe antioxidante. În plus, ele conţin potasiu, magneziu, sodiu, fibre, fier, vitamina A, B, C. O cură cu fructe, fie ele proaspete sau uscate, îţi va stimula metabolismul şi îţi va revigora întreg organismul.
Sursa: gastropedia.ro
Cadrele didactice din Chișinău își vor primi salariile! Ministerele Educației și Finanțelor au găsit, împreună cu Primăria Chișinău, 209 milioane de lei
De ce votul util înseamnă Nicolae Ciucă și nu Lasconi sau Geoană
INTERVIU // Iurie Ciocan, pentru Gândul: „Președintele României trebuie ales inclusiv cu un suport masiv din partea cetățenilor români din R. Moldova”