Țîcu le-a propus o soluție deputaților din Blocul „ACUM” pentru a „ieși din groapa în care se află cu socialiștii”: Crearea comisiei care să-l ancheteze pe Dodon pentru „trădare de patrie”, trimiterea acestuia în justiție și dizolvarea Parlamentului
Deputatul Octavian Țîcu, prezentat drept „neafiliat” de către fostul coleg al său din Blocul „ACUM”, Mihai Popșoi, a felicitat, astăzi în Parlament, Comisia de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor devalizării sistemului bancar din Republica Moldova și investigării fraudei bancare pentru raportul realizat, dar a adăugat că ceea ce se întâmplă în Legislativ ar fi „un circ de prost gust”.
Acesta le-a prezentat deputaților din Blocul „ACUM” o soluție pentru a „ieși din groapa în care se află cu socialiștii”, comparând evenimentele de la începutul lunii iunie curent, când a fost oficializată majoritatea de la guvernare ACUM-PSRM, cu o „nuntă” la care a participat și el.
Țîcu a precizat că la acea nuntă nici mirele (socialiștii și Igor Dodon - n.r.) și nici mireasa (Blocul „ACUM”) nu au prea fost de acord, dar nu a contat, fiindcă pentru ei „au decis nașii și părinții”.
Contractul inițial dintre cele două părți nu ar fi fost realizat, iar din „această familie s-au născut monștri”, oferind exemplele numirii în fruntea CNA a fostului consilier prezidențial Ruslan Flocea și la șefia Curții Constituționale a fostului deputat socialist Vladimir Țurcan.
Deputatul le-a amintit foștilor colegi din „ACUM” că au semnat un angajament în februarie curent de a nu face coaliție cu democrații, socialiștii și Partidul „Șor” și le-a reproșat acestora că nu mai spun nimic despre o parte a binomului Plahotniuc-Dodon: „Unde a dispărut Dodon?”.
Astfel, Țîcu le-a propus deputaților PAS și PPDA „o alternativă” pentru a încheia „acest circ” - să semneze inițiativa sa de a crea o Comisie parlamentară de anchetă care să-l cerceteze pe Dodon pentru trădare de patrie, după care să urmeze trimiterea șefului statului în justiție și, peste 30 de zile, dizolvarea Parlamentului. Până la alegerea unui nou Legislativ, premierul Maia Sandu ar urma să asigure interimatul funcției de șef al statului.
Menționăm că Octavian Țîcu anunța ieri că doar trei deputați au semnat inițiativa sa cu privire la crearea acelei comisii și ar mai fi nevoie de cel puțin două semnături pentru a pune subiectul pe agenda Parlamentului.
Un muncitor a căzut în groapa șantierului, la Ciocana
Intenționa să ajungă în Europa, tranzitând ilegal Republica Moldova: Un ucrainean a fost reținut de către polițiștii de frontieră
Profirie Skramtai, un cunoscut dirijor din R. Moldova și fost conducător al Corului „Doina”, s-a stins din viață în Lituania