Teoria „cuplului Platon-Morari” cu privire la negocierile cu „Gazprom”, DESFIINȚATĂ de un expert: „Îi sfătuiesc pe Platon și pe Natalia Morari să se liniștească, pentru că societatea nu are nevoie de așa „SALVATORI”, noi avem DEMNITATE și creieri”
Expertul în energetică, fostul vicepreședinte al Curții de Conturi, Tudor Șoitu, susține că Veaceslav Platon, care a făcut declarații vizavi de negocierile cu „Gazprom”, încearcă să inducă lumea în eroare atunci când afirmă că rușii au tras pe sfoară autoritățile de la Chișinău și că le-ar fi indiferentă soarta „Moldovagaz”.
Potrivit lui Șoitu, „lacrimile” lui Veaceslav Platon și ale concubinei sale, Natalia Morari, potrivit cărora moldovenii vor fi buni de plată din cauza actualei guvernări, ar fi false.
„Eu nu sunt avocatul lui Andrei Spînu. Tot timpul am venit cu argumente și sfaturi utile, bine argumentate în ceea ce privește aprovizionarea cu gaze naturale. De fiecare dată am intervenit când vreun nenorocit a încercat să inducă lumea în eroare la această temă. Nu-mi place când hoțul strigă prindeți hoții. Și de această dată îl sfătuiesc pe „idealistul” Platon și „stilista literară” Morari să se liniștească, pentru că societatea moldovenească nu are nevoie de așa salvatori. Noi avem demnitate și creieri și ne salvăm fără ajutorul unor fugari. Astfel, să nu atrageți atenție la aceste opinii ale lui Platon. Vedeți Doamne, el are surse la „Gazprom”…”, a scris Șoitu într-o postare pe Facebook.
Expertul menționează că Platon și Natalia Morari ar fi pe aceeași lungime de undă cu fostului premier, Ion Chicu, care afirmă că R. Moldova trebuie să plătească rușilor datorii de 709 milioane de dolari.
„Și de aici vedem care-i greutatea declarațiilor făcute de „cuplul” Platon-Morari. Acum explic celor care mai cred în sinceritatea acestor rătăciți, precum că „Gazprom”- ului îi este în cot ce se întâmplă la „Moldovagaz”.
„Gazprom” și „Tiraspoltransgaz” dețin oficial (nu și real) o cotă de 64 la sută în S.A., ,Moldovagaz”. Consiliul de Observatori este constituit din șase persoane – trei de la „Gazprom”, două din partea R. Moldova și una din partea Transnistriei. Cârmuirea este alcătuită din nouă persoane – trei de la „Gazprom”, două din partea Transnistriei și patru din partea R. Moldova. Acum spune-mi, rătăcitule, de cine este condusă „Moldovagaz” și cui îi este în cot?”, a punctat Șoitu.
Controversatul Veaceslav Platon, care se ascunde de justiția din R. Moldova la Londra, a declarat ieri că are detalii exclusive de la negocierile dintre autoritățile de la Chișinău și conducerea „Gazprom”. Acesta a subliniat că șeful „Gazprom”, Alexei Miller, „a demonstrat un master-class pe tema cum să tragi naivii pe sfoară”.
Astfel, rușii ar fi distrus Pachetul energetic III și au transformat gazoductul Iași-Ungheni, care a costat 150 de milioane de dolari, într-o „grămadă de fier vechi”, demonstrând României „cât costă prietenia frățească pentru moldoveni”.
A murit cântăreţul Gabriel Cotabiţă
Cele ZECE lecții importante pe care majoritatea dintre noi le învață prea târziu în viață
VIDEO // Putin apelează deja la dublurile digitale? Mișcările ciudate din ultimul său discurs ridică semne de întrebare