Teoria CONSPIRAȚIEI la Eurovision 2023? Motivul pentru care Suedia trebuia neapărat să câștige


Suedia este în sărbătoare după victoria cântăreţei Loreen la ediţia din acest an a Eurovision, a şaptea pentru regatul scandinav, care egalează astfel recordul Irlandei, informează AFP.
În ţara nordică, unde concursul muzical este urmărit cu religiozitate, presa abundă de laude.
„Există o singură regină şi numele ei este Loreen", a scris tabloidul Expressen. „Ceea ce Loreen a realizat (...) este, fără exagerare, o performanţă mai mare decât îşi dau seama cei mai mulţi dintre noi", a dat asigurări ziarul, calificând melodia ei drept "perfecţiune pură”.
Loreen a „scris istorie”, nota şi Svenska Dagbladet (SVD). „Din punct de vedere muzical, artistic şi scenic, Loreen şi participarea ei s-au ridicat la înălţimea tuturor aşteptărilor”, nota cotidianul.
Mare favorită, ea „a rezistat presiunii”, a subliniat şi postul public de televiziune SVT.
Acest succes a stârnit însă şi invidii, a relatat SVD, menţionând o companie de pariuri irlandeză care a făcut campanie pentru a nu o vota pe Loreen.
La exact 50 de ani după ce ABBA a câştigat Eurovisionul la Brighton cu hitul „Waterloo”, Suedia se pregăteşte acum să găzduiască anul viitor concursul pentru a şaptea oară. „O sincronizare perfectă”, conchide cotidianul Dagens Nyheter.
Există însă și numeroase voci, în special pe rețelele sociale, care acuză o conspirație în acest sens, sugerându-se faptul că Suedia trebuia neapărat să câștige pentru a organiza competiția în 2024.
Cu „Tattoo”, un imn pop despre dragostea necondiţionată, Loreen, care mai obţinuse o victorie în 2012, este al doilea artist care câştigă Eurovisionul de două ori, la 36 de ani după ce Johnny Logan o făcuse pentru pentru Irlanda în anii 1980, şi prima femeie care reuşeşte această performanţă.













































































