Temele abordate la ședința de duminică de la Președinție, enumerate de un deputat PAS: Situația politică, criza energetică și amenințările de securitate. Remanierile guvernamentale, „cu cât mai repede, cu atât mai bine”
Subiectele dezbătute la ședința de duminică de la Președinție de către parlamentarii partidului de guvernământ și membrii Cabinetului de miniștri au vizat situația politică, de securitate internă și externă, cea economică, dar și schimbările de cadre din garnitura guvernamentală, afirmă deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Radu Marian.
„Subiectele, desigur, au fost politice, dar și subiecte de securitate, e firesc ca și deputații să cunoască anumite riscuri, de exemplu de o adâncire a șantajului rusesc, ce facem dacă livrările de gaze se întrerup complet sau care sunt pașii noștri, ce facem cu această grupare a hoției și războiului, care cumva se simte strânsă la ușă și, mai ales, urmare a acestor sancțiuni încearcă să creeze haos și care sunt soluțiile și măsurile pe care le ia și le va lua guvernarea. Și cred că a fost bine să fie o discuție și ca toți deputații să fie la curent cu aceste riscuri pentru că într-adevăr intrăm într-o perioadă foarte turbulentă, în această iarnă, în aceste luni. S-a discutat și despre activitatea anumitor ministere, este firesc și când discuți despre activitatea anumitor ministere, desigur, că este firesc să fie adusă vorba și despre anumite remanieri, s-au luat cumva anumite decizii, constatări, dar, desigur, prerogativa de numire și de propunere a miniștrilor ține de premier, de președinte și cred că ar fi corect ca premierul să facă acest anunț”, a declarat Radu Marian luni-seară, la TVR Moldova.
Potrivit deputatului, „cu cât mai repede vor fi remanieri guvernamentale, cu atât mai bine”, însă „Natalia Gavrilița, atât timp cât are suportul fracțiunii, o să continue să activeze”.
„S-au expus mai înainte și premierul, și președintele, cred că sunt necesare (n.r. remanieri guvernamentale), cu cât mai repede cu atât mai bine. Într-adevăr, noi avem de a face cu niște crize pe care nu noi le-am provocat, e clar că trebuie să ne asumăm responsabilitatea, chiar dacă nu este vina noastră, e clar că există anumită nemulțumire și e firească atunci când prețurile cresc atât de mult, desigur că guvernarea face tot ce poate prin compensații, majorări de pensii, indemnizații, suport pentru mediul de afaceri, dar, în același timp, e firească nemulțumirea anumitor cetățeni. Și trebuie și noi să arătăm că putem lucra mai eficient în acest context, trebuie să spun că, da, e nevoie de anumite modificări. Indiferent cine va fi în garnitură, noi vom continua să luăm măsuri pe partea energetică, socială, economică”, a spus Radu Marian.
Reprezentantul fracțiunii majoritare din Parlament a subliniat că, în contextul actual, este important ca „toată societatea și partidele care țin la integrarea europeană să fim mai uniți”.
Secția ATI a Spitalului raional Cimișlia, modernizată: Echipament medical performant și reparații în valoare de 5,8 milioane de lei
DOC // Trei MINIȘTRI din Guvernul Recean au fost EXCLUȘI din Consiliul Suprem de Securitate. Cine face parte din CSS
R. Moldova apelează la energia de URGENȚĂ, care este foarte scumpă. Deficitul total constituie 484 MWh