Te lovesc prețurile și nu te mai descurci cu banii? Care sunt cele șase REGULI pentru ca să ții totul sub control
Războaiele din Ucraina și Israel au generat multiple crize, iar prețurile produselor de consum au luat-o razna. Dacă te lovesc prețurile și nu te descurci cu banii, de la o lună la alta, atunci trebuie să aplici 6 reguli și ții totul sub control, așa cum a explicat un expert financiar, Kevin Mountford de la Raisin UK.
Când te lovește o recesiune, poate fi dificil să înțelegi ce înseamnă aceasta pentru tine. Dacă vă străduiți să identificați zonele în care vă puteți ajusta situația financiară în timpul unei recesiuni, nu căutați mai departe explicația, potrivit The Northern Echo.
Kevin Mountford, co-fondatorul platformei de economii Raisin UK, a împărtășit câteva sfaturi pentru cei care nu sunt siguri ce să facă în timpul unei recesiuni, așa cum se întâmplă acum în majoritatea țărilor.
Kevin a spus: „Pe măsură ce Regatul Unit intră într-o recesiune, este important să înțelegem ce înseamnă acest termen economic și cum afectează deopotrivă persoanele și întreprinderile”.
„O recesiune este de obicei caracterizată printr-o scădere semnificativă a activității economice între sectoare, care are ca rezultat rate mai scăzute de ocupare a forței de muncă, reducerea cheltuielilor de consum și diminuarea investițiilor în afaceri. Această scădere durează adesea de la câteva luni până la ani, afectând diverse aspecte ale vieții de zi cu zi”, a explicat expertul financiar.
,,Pentru persoane fizice, o recesiune se poate traduce prin pierderi de locuri de muncă, reduceri de salarii sau creșterea insecurității financiare. Acesta subliniază importanța managementului financiar prudent, cum ar fi bugetarea, economisirea și reducerea datoriilor, pentru a face față incertitudinilor economice”.
„De asemenea, poate determina indivizii să-și reevalueze traseele de carieră, să-și îmbunătățească abilitățile sau să își recalifice pentru a rămâne competitivi pe piața muncii și să exploreze surse alternative de venit.”
6 sfaturi pentru a vă gestiona finanțele
Kevin Mountford, co-fondatorul platformei de economii Raisin UK, a împărtășit șase sfaturi pentru a vă ajuta să vă gestionați finanțele în timpul unei recesiuni, când unii își pierd locurile de muncă, iar prețurile produselor de consum cresc, dar și ale utilitățile, aspecte cu care se confruntă și cetățenii R. Moldova.
1.Faceți bugetul
Aruncă o privire asupra finanțele tale și creează un buget pentru a te asigura că trăiești în limitele posibilităților tale. Reduceți cheltuielile care nu sunt esențiale și acordați prioritate celor esențiale.
2.Strângeți un fond de urgență
Dacă nu ați început deja un fond de urgență, Kevin spune că este bine să aveți unul. În perioadele incerte, economii echivalente cu cheltuieli de cel puțin trei până la șase salarii poate oferi o plasă de siguranță.
3.Gestionații datoriile
Dacă aveți datorii, încercați să le plătiți strategic. Kevin vă încurajează să acordați prioritate datoriilor cu dobândă mare și să luați în considerare renegocierea termenilor cu creditorii, dacă este necesar.
4.Diversificați sursele de venit
Explorați oportunitățile de diversificare a fluxurilor de venituri, cum ar fi munca independentă, munca cu fracțiune de normă sau începerea unei afaceri secundare, deoarece surse multiple de venit pot ajuta la atenuarea riscurilor financiare.
5.Perfecționați-vă calificările
Investește în dezvoltarea de noi abilități sau în continuarea educației pentru a rămâne competitiv pe piața muncii. Căutați programe de formare sau cursuri care se aliniază cu industriile solicitate.
6.Informați-vă despre sprijinul guvernamental
Kevin vă sfătuiește să fiți informat cu privire la schemele de sprijin guvernamentale disponibile în timpul unei recesiuni, cum ar fi indemnizațiile de șomaj, creditele fiscale sau subvențiile pentru afaceri. El îi încurajează pe cei eligibili să profite de aceste resurse.
În plus expertul adaugă: „Amintiți-vă că recesiunile sunt temporare, iar luarea de măsuri proactive pentru a vă gestiona finanțele și cariera vă poate poziționa pentru succesul pe termen lung, în ciuda provocărilor economice.”
VIDEO // Cine a CÂȘTIGAT alegerile parlamentare anticipate. PAS ar fi acumulat 55,1%, iar BeCS - 24%. În viitorul Parlament va fi și Partidul „ȘOR”. Prezentarea rezultatelor prealabile a sondajului AFTER POLL 2021
Cavcaliuc poate fi CERCETAT PENAL în perioada electorală, în pofida faptului că e candidat la funcția de deputat. Cum comentează PACE decizia CSJ
Nicolae Negru // Primul pas, Maia Sandu cu Volodymyr Zelenski