Țara în care te lovești de MILIONARI la tot pasul construiește o insulă pentru super-bogați
Cu străzi liniștite scăldate de soare, curse de Formula 1 și o puzderie de super-iahturi, Monaco este un adevărat magnet pentru milionarii și miliardarii de pretutindeni.
Faptul că este unul dintre statele care nu percep impozit pe venit face micul principat de pe Riviera Franceză și mai atrăgător, iar tot mai mulți dintre cei aflați în căutarea unui paradis fiscal vor să se mute aici.
Monaco este orașul-stat cu cel mai mare număr de milionari pe cap de locuitor. Peste 30% dintre cei aproximativ 38.000 de locuitori ai principatului sunt milionari, conform cercetărilor lui Oliver Williams, șeful firmei de consultanță WealthInsights, scrie BBC.
„Următoarele pe listă sunt orașe elvețiene ca Geneva și Zurich”, a adăugat Williams.
Mai mult, potrivit datelor companiei imobiliare Knight Frank, 1.220 dintre locuitorii statului Monaco au active de peste 30 de milioane de dolari (adică sunt ceva ce se cheamă ultra-high net worth individuals).
Nu este un secret faptul că oamenii se mută în Monaco din rațiuni financiare, a precizat Williams.
„Nu percepe impozit pe venit și nici impozite pentru companiile care își desfășoară cea mai mare parte a activității în Monaco, așa că fiscalitatea este principalul motiv pentru care oamenii vor să se mute aici. Celălalt motiv este stilul de viață”, a explicat Williams.
Sentimentul securității personale este un alt argument pentru care super-bogății iubesc Monaco, potrivit lui Nick Edmiston, fondatorul constructorului de iahturi de lux Edmiston & Co.
„Te poți plimbă purtând bijuterii scumpe și te simți în siguranță. Mulți oameni bogați sunt obișnuiți să fie tot timpul înconjurați de gărzi de corp, dar acest lucru nu este necesar în Monaco”, a spus Edmiston, citat de The Guardian.
Monaco este cunoscut ca fiind una dintre cele mai sigure zone din lume, cu cele mai mari efective de poliție pe cap de locuitor și un sistem de supraveghere video care funcționează nonstop și care acoperă întreg orașul, notează Time.
Site-ul Monaco Wealth Management menționează că există trei căi pentru a obține rezidență în Monaco: să fii angajat de un monegasc; să îți deschizi o afacere în principat sau să fii capabil să demonstrezi că ai fondurile necesare pentru a te întreține în această țară, începând cu depozitarea a cel puțin 500.000 de euro într-un cont deschis la o bancă din Monaco.
Analiștii estimează că numărul milionarilor din Monaco va crește cu 2.700 în următorii zece ani. Momentan, nu este loc pentru ei, suprafața de aproximativ doi kilometri pătrați a principatului fiind deja exploatată la maximum.
Pentru a face față cererii, prințul Albert al II-lea a acceptat un ambițios proiect de extindere în mare, care constă în construirea unei insule artificiale.
În valoare de 1,5 miliarde de euro, proiectul este finanțat de investitori privați și supravegheat de Guvern. Pe insulă urmează să fie ridicate 120 de locuințe de lux cu prețuri de peste 100.000 de dolari pe metru pătrat.
Lucrarea, care include importarea a sute de mii de tone de nisip din Sicilia, a stârnit îngrijorări în ceea ce privește impactul asupra naturii. Deși firma de construcții care se ocupă de proiect, Bouygues Travaux Publiques, și-a exprimat intenția de a reloca o parte din floră și faună în zone protejate și să creeze un recif artificial pentru speciile care rămân, experții spun că este imposibil ca un proiect de o așa mare amploare să nu afecteze viața marină.
Oricum, bogății nu vor obține prea mult spațiu pentru banii lor.
Potrivit lui Edward de Mallet Morgan de la Knight Frank, șase milioane de euro îți pot aduce doar un apartament cu două dormitoare. Numai pentru un loc de parcare poți plăți între 500.000 de euro și 750.000 de euro. Însă mulți fac oricum naveta la Londra sau la Paris.
„Este ușor să ajungi oriunde de la aeroportul din Nisa, care se află la o distanță scurtă cu elicopterul. Este simplu să pleci să te întâlnești cu administratorii tăi la Geneva, iar apoi să mergi la Opera din Viena în aceeași seară”, a spus Morgan pentru The Guardian.
Sursa: ziare.com
Un muncitor a căzut în groapa șantierului, la Ciocana
Intenționa să ajungă în Europa, tranzitând ilegal Republica Moldova: Un ucrainean a fost reținut de către polițiștii de frontieră
Profirie Skramtai, un cunoscut dirijor din R. Moldova și fost conducător al Corului „Doina”, s-a stins din viață în Lituania