Țara din Europa în care vă puteți cumpăra CASĂ cu teren la prețul de 7.000 de euro. „La noi nu găsești așa ceva”
Tot mai mulți români sunt tentați să-și cumpere proprietăți în alte țări din Europa, acolo unde prețurile sunt infime în comparație cu România.
Românii din vestul țării, dar mai nou chiar și cei din Moldova sau Dobrogea, pun ochii pe case aflate în Ungaria la granița cu România. Prețurile sunt mici, iar condițiile sunt foarte bune, fără a mai pune la socoteală că unii români cumpără case aici pe care le transformă în pensiuni, pentru a profita de faptul că zona e luată cu asalt de turiști de pe întreg continentul care vin să profite de apele termale.
„Vând casă în Ungaria la prețul de 7.000 euro. Două camere, bucătarie, anexe și terenul de 1.830 mp”, e doar unul dintre sutele de anunțuri de pe un grup de Facebook unde sunt postate oferte la case din toată Europa.
Casa care se vinde cu 7.000 de euro la câțiva kilometri de granița cu România
Reacțiile oamenilor au fost prompte, iar cei mai mulți l-au întrebat în ce sat se află. „E în Kotegyan, primul sat dupa vama Salonta”, a explicat autorul postării. „Nu este departe de Oradea”, a mai adăugat el.
„Un preț normal, atrăgător... Cum să nu pleci din țară?”, a remarcat cineva. „Nu neapărat să pleci. Eu, de exemplu, am două case de vacanță în Ungaria”, a comentat altul.
Liniște, băi termale și turiști
„Mi se pare destul de ieftin în Ungaria să cumperi o casă de vacanță. întrebarea este ce se poate face acolo în vacanță, ce este în zonă. Sunt băi termale sau altceva?”, a întrebat o doamnă. „Băi termale, apă caldă, liniște și relaxare”, a venit prompt răspunsul. „Atunci se merită”, a comentat aceeași doamnă.
„În Ungaria dacă nu îți repari gardul sau tunzi iarba sunt amenzi de nu-ți mai trebuie..Nu merită nici gratis”, a comentat altul. „Și ce e rău în asta? Vrem țară civilizată și curată, atunci să fim așa”, i-a răspuns un internaut.
„În România așa ceva nu găsești O vinzi repede la banii ăstia”, a observat altul. „Cum 7.000 de euro? Așa ceva în România costa 50.000 de euro minim!”, a comentat altcineva. „Și așa li se pare scump”, a intervenit autorul postării inițiale. „Cum scump? Un teren păpădit de 500 m la 20 km de București costă 20.000-30.000 de euro minim!”, a punctat cineva.
„Orice s-ar spune, ungurii sunt oameni gospodari. Am văzut niște case într-un sat, fără gard între ele, fiecare cu grădină, o liniște deplină... raiul pe pământ!”, a spus un alt internaut.
Spre comparație, pentru o casă la circa 50 de kilometri de Cluj, fără canalizare, în Fildu de Jos, judeţul Sălaj, prorpietarii cereau 135.000 de euro. Și nu e un caz singular. O casă bătrânească aflată la 50 de kilometri de Cluj, în orașul Gherla, a ajuns să coste mai mult decât una situată în cunoscutul district Anfield, în Liverpool. Proprietara casei cerea 160.000 de euro, deși a recunoscut că vechiul imobil necesită renovare. Astfel, în realitate cumpărătorul va scoate din buzunar și mai mulți bani.
Ultima tentativă a lui Putin de a ÎNGENUNCHEA R. Moldova: ,,În această zi sfântă de Crăciun, imperiul răului, condus de Putin, a atacat Ucraina cu 70 de rachete și 100 de drone. El vrea ca și moldovenii să înghețe și să stea în întuneric"
Maia Sandu CONDAMNĂ bombardamentele lui Putin asupra Ucrainei și violarea spațiului aerian al R. Moldova de către rachetele rusești. ,,În timp ce țările noastre sărbătoresc Crăciunul, Kremlinul alege distrugerea"
Rusia terorizează Ucraina cu un atac aerian masiv, în dimineața de Crăciun. Rachetele lui Putin au violat din nou spațiul aerian al R. Moldova