„Swift Response-2024”: Salturi cu parașuta, efectuate de militari din R. Moldova și SUA la Florești și Fălești
Militarii din R. Moldova și Statele Unite ale Americii (SUA) execută, în perioada 13-14 mai, salturi cu parașuta în cadrul exercițiului „Swift Response-2024”.
Militarii Batalionului cu Destinație Specială „Fulger”, precum și militarii din Divizia aeropurtate 82 din Statele Unite ale Americii vor efectua sărituri demonstrative în masă, de la o altitudine de 350 de metri, în perimetrul zonelor din apropierea localităților din raioanele Florești și Fălești, anunță Ministerul Apărării.
Potrivit superiorului exercițiului, locotenent-colonelul Ion Coțofană, în cadrul antrenamentelor de desantare, peste 200 de militari moldoveni și americani vor efectua sărituri din două aeronave militare C-130 Hercules, din dotarea Forțelor Armate SUA, folosind sistemul de parașute MC6/T-11.
Aceeași sursă a adăugat că exercițiile respective nu vor perturba activitatea publică. Totodată, pe parcursul desfășurării exercițiului, până pe 16 mai, vor avea loc deplasări ale unităților de tehnică militară pe drumurile naționale din centrul și nordul republicii.
Scopul antrenamentelor este dezvoltarea capacităţilor şi ridicarea nivelului de interoperabilitate între militarii participanţi, precum şi punerea în practică a tehnicilor, metodelor şi procedeelor moderne de pregătire militară individuală şi colectivă.
„Swift Response” face parte din exercițiul multinațional „Defender Europe 24” și este destinat forțelor speciale moldo-americane.
Armata Națională participă la exercițiile „Defender Europe” începând cu anul 2021, iar exercițiul „Swift Response-2024” are loc în conformitate cu Planul de instruire al Armatei Naţionale pentru anul curent.
Copii după manuscrisele lui Mihai Eminescu, expuse în Parlamentul de la Chișinău
Explozia de pe Albișoara: Inspectorii de patrulare au demarat verificarea tuturor vehiculelor care se alimentează cu gaze
OPORTUNITATE pentru funcționarii publici din R. Moldova: Instruiri și vizite de studiu pentru a prelua experiența statelor europene pentru transformarea serviciului public din Republica Moldova