Sturza, despre „TURISTUL DE LUX” Dodon: „În era Plahotniuc, suspendat și din drumul la veceu, călătorea doar la matușka metropolă. Acum, plin de „legitimitatea” dată de alianța cu „ACUM", a primit „dezlegare” de la premierul Sandu"
Fostul premier Ion Sturza îi sfatuieşte pe moldoveni să nu mai fie invidioşi pe voiajurile preşedintelui Idor Dodon de peste hotare, care au devenit frecvente după instalarea guvernării „ACUM" - PSRM.
„Nu vă înțeleg eu pe voi, moldoveni! De ce sunteți atât de invidioși?! Cică președintele Dodon a devenit, subit, „turist de lux”. Dar până acum ce a fost? În era Plahotniuc, suspendat și din drumul la veceu, călătorea doar la matușka metropolă. Excepție fiind Muntele Sfânt. Și atunci pentru a testa nădragii. Armani. Albi. Acum, plin de „legitimitatea” dată de alianța cu „ACUM", dar și trufie personală, a primit „dezlegare” chiar și de la dna prim-ministru Sandu! Ea e ocupată (pe buna dreptate!) cu lucruri mai importante. Între timp, traseul s-a diversificat foarte mult - America, Europa, Japonia. Urmează Africa subsahariană. Și alai pe măsura, zeci(!) de însoțitori. Neapărat familia, paznici (tot din familie), consilieri, fotografi(!)", scrie Sturza pe Facebook.
Potrivit fostului premier, invitaţii de a vizita o ţară sau alta sunt multe, însă uneori trebuie să le refuzi.
„Așa și vrei să zici: ptiu-ptiu, să nu-i fie de deochi prezidentului nostru, al statului codaș al Europei! Adevărul e că, respectând protocolul, statele străine și organizațiile internaționale trimit permanent invitații. Tu trebuie să ai discernământ și bun-simț să le refuzi!
Dar... E mai bine așa! Să fie ocupat omul cât mai mult cu „protocolul”. Poate între timp se mai dezumflă un pic din intenția de a deveni un „nou Plahotniuc”, preluând spațiul informatic, scheme economice și funcțiile în sistemul judecătoresc. Mai nou, vrea și „ministrul culturii“, și istoricianul-șef, redefinind muzee.
Așa că nu fiți, dragi moldoveni, invidioși! Dodon este un portret colectiv al ceea ce suntem noi, moldovenii. Mai puțin educați, dar plini de sine, locuim în „colibe”, însă cu Mercedes-uri la intrare. Și fracul lung până la... opinci!", a conchis acesta.
FOTO // Cel mai COSTISITOR proiect de infrastructură rutieră din raionul Orhei a fost finalizat: Leagă satele Tabăra și Vatici
Fonduri facultative de pensii, în R. Moldova
Banca Națională a Moldovei a încheiat un memorandum de înțelegere cu banca centrală a Ungariei