STUDIU // De ce ar trebui să poarte boxeri bărbații
Boxeri sau chiloți? Cercetătorii de la Harvard T.H. Chan School of Public Health au făcut noi descoperiri care ar putea contribui la soluționarea acestei dezbateri.
Care este motivul pentru care bărbații ar trebui să poarte boxeri?
Bărbații care poartă boxeri tind să aibă un număr mai mare de spermatozoizi și o calitate mai bună a lichidului seminal decât bărbații care poartă lenjerie intimă mai strânsă pe corp, potrivit unui nou studiu publicat în revista Human Reproduction.
Această constatare poate justifica schimbarea garderobei în rândul bărbaților care își doresc să devină tați. Această schimbare nu va dăuna nimănui, ba chiar îi va ajuta pe bărbații care vor un mic impuls la nivelul numărului de spermatozoizi.
Pe baza ciclului tipic de producție a lichidului seminal, specialiștii estimează că este nevoie de aproximativ trei luni pentru purtătorii de boxeri, după o perioadă în care au purtat opțiuni mai strâmte, pentru a vedea creșterea numărului de spermatozoizi.
Studiul a fost bazat pe datele de la 656 de bărbați, care făceau parte din cuplurile ce căutau tratament pentru infertilitate la Spitalul General din Massachusetts, între 2000 și 2017. Bărbații au răspuns la întrebări legate de obiceiurile lor de viață, inclusiv despre tipul de lenjerie de corp pe care o purtau în mod obișnuit. Unii au furnizat, de asemenea, probe de sânge, pentru testarea hormonilor. Cercetătorii au comparat apoi rezultatele analizelor lichidului seminal și de sânge cu răspunsurile de la sondaj.
53% dintre bărbații care au raportat că poartă în mod obișnuit boxeri aveau o concentrație a spermatozoizilor cu aproximativ 25% mai mare și un număr cu 17% mai mare de spermatozoizi decât bărbații care purtau alte tipuri de lenjerii intime potrivit studiului. Cele mai semnificative diferențe au fost observate la bărbații care preferau boxerii și cei care au ales chiloții mulați, probabil din cauza faptului că lenjeriile mai strâmte cresc temperatura scrotală, o piedică bine cunoscută pentru producția lichidului seminal.
Diferențele de temperatură nu sunt enorme, dar chiar și diferențele mici de temperatură pot avea un impact enorm asupra producției de lichid seminal.
Cercetătorii nu au găsit nicio asociere între alegerea lenjeriei și producția de testosteron, dar au descoperit că bărbații care purtau lenjerie intimă aveau tendința de a avea un nivel mai ridicat de hormoni corelat cu producția de lichid seminal în comparație cu purtătorii de boxeri. Acest lucru sugerează faptul că creierul poate încerca să compenseze scăderea numărului de spermatozoizi. Dacă nu ar exista această compensație, producția de lichid seminal ar fi chiar mai mică. Dar această compensație nu este suficientă, așa că bărbații au în continuare mai puțin lichid seminal.
Având în vedere că studiul a analizat bărbații care făceau parte din cuplurile ce căutau tratament pentru infertilitate, specialiștii spun că eșantionul studiat a inclus un procent mai mare decât cel normal al bărbaților cu anomalii ale lichidului seminal.
Dar rezultatele sunt valabile chiar și după luarea în cont a acestor bărbați, făcând descoperirile aplicabile populației generale, mai ales având în vedere că cei mai mulți bărbați nu cunosc numărul de spermatozoizi.
Este diferența de 25% mică sau mare?
Depinde de unde începi. Dacă se întâmplă să te afli în limitele normale, nu ar trebui să fie o diferență mare. Din moment ce majoritatea oamenilor nu cunosc valorile lor inițiale, probabil că este logic să faci aceste schimbări ale stilului de viață atunci când încerci să concepi un copil.
Sursa: eva.ro
Nicolae Ciucă, sprijinit de VETERANII de la Nistru, din trupele speciale „Burunducii”: ,,Noi, cei care am înfruntat şi apărat în 1992 Basarabia la Nistru contra hoardelor ruseşti ce astăzi pustiesc Ucraina vă suntem alături! Cu Dumnezeu înainte!”
VIDEO // Marcel Ciolacu, anunț ISTORIC de la Budapesta: ,,România va intra în spațiul Schengen terestru din 1 ianuarie 2025"
Aproape 600 de mii de persoane au solicitat deja compensații la energie: Au mai rămas lapte zile pentru a depune cererile pe platforma compensatii.gov.md