STUDIU // Ce se întâmplă în corp dacă mănânci zilnic GHIMBIR. Efecte spectaculoase!
Acest ingredient minune a fost folosit de secole pentru a trata diverse boli. Descoperă ce se întâmplă în corp dacă mănânci zilnic ghimbir!
S-au descoperit peste 500 de compuşi în rădăcina de ghimbir, toţi având efecte spectaculoase asupra corpului nostru. Ghimbirul este un remediu folosit de secole pentru a trata diverse afecţiuni, iar în prezent cercetătorii au demonstrat că efectele sale pot să fie mai puternice decât a multor medicamente.
Chiar dacă nu eşti obişnuit să-l foloseşti, după ce vei citi despre efectele pe care le are asupra corpului cu siguranţă vei găsi o soluţie pentru a-l include în alimentaţia zilnică. Fie că îl foloseşti sub formă de pulbere, proaspăt răzuit în mâncăruri sau pentru a prepara un ceai delicios sau un smoothie, ghimbirul nu trebuie să lipsească din meniul zilnic.
Este un produs pe care-l găseşti în supermarketuri, nu este foarte costisitor şi se păstrează foarte uşor pentru a-l avea mereu la îndemână. Consumul zilnic de ghimbir are efecte spectaculoase asupra corpului, de la îmbunătăţirea digestiei şi arderea grăsimilor până la calmarea durerilor din diverse cauze, datorită proprietăţii sale de a acţiona ca un antiinflamator.
Iată ce se întâmplă în corp dacă mănânci zilnic ghimbir:
Ficatul tău va fi protejat de boli
Un studiu apărut în 2012 în publicaţia Indian Journal of Pharmaceutical Sciences arată că ghimbirul şi cicoarea au un efect similar asupra ficatului, ajutând la buna lui funcţionare.
În urma testelor efectuate s-a constatat că prin consumul de ghimbir funcţiile ficatului s-au îmbunătăţit, eliminarea toxinelor s-a făcut mai bine şi sângele s-a curăţat. De asemenea, specialiştii au analizat o mostră de ţesut din ficat în urma consumului regulat de ghimbir, iar efectele au fost surprinzătoare asupra funcţiilor ficatului.
Nutrienţii vor fi absorbiţi mai uşor
Prin consumul zilnic de ghimbir, vitaminele şi mineralele sunt mai bine absorbite în corp. Acest efect apare datorită faptului că ghimbirul favorizează eliberarea unor enzime importante în procesul de digestie.
Împiedică depunerea colesterolului pe artere
Atunci când este consumat zilnic, ghimbirul are un efect spectaculos asupra grăsimilor din corp. El împiedică formarea depozitelor de colesterol, protejând inima de boli grave. Iar atunci când este consumat în combinaţie cu ceapa şi usturoiul, efectul protector asupra inimii este unul mult mai puternic.
Curăţă sinusurile
Dacă ai nasul mereu înfundat, ghimbirul poate să facă minuni pentru tine. Datorită unui compus care se regăseşte în compoziţia lui, ghimbirul curăţă căile nazale şi te ajută să respiri uşor.
Îmbunătăţeşte circulaţia sanguină
Rădăcina de ghimbir este bine cunoscută pentru calitatea de a stimula circulaţia şi fluxul de sânge în toate organele. Astfel că ghimbirul ajută la transportul oxigenului şi a substanţelor nutritive către toate organele vitale din corp.
Are efect antiinflamator
Gingerolul, o substanţă importantă din ghimbir, are un rol antiinflamator şi poate să fie un remediu eficient pentru persoanele care suferă de artrită reumatoidă sau osteoartrită. Cercetările realizate au arătat că ghimbirul a fost la fel de eficient precum ibuprofenul în cazul persoanelor cu osteoartrită, însă fără să producă reacţii adverse la stomac (lucru pe care-l provoacă ibuprofenul).
Curăţă sistemul limfatic
Sistemul limfatic are o importanţă crucială pentru sănătatea noastră. Când este plin de toxine, riscul de a dezvolta reacţii inflamatorii şi tumori este unul foarte ridicat. Un consum regulat de ghimbir curăţă sistemul limfatic, prevenind astfel apariţia diverselor infecţii în corp.
Este bun pentru a trata greţurile
Femeile însărcinate pot să calmeze greţurile matinale consumând zilnic o cană cu ceai de ghimbir. De asemenea, s-a demonstrat că acest ceai este util şi în cazul persoanelor care fac chimioterapie, ameliorând stările de greaţă şi vomă.
Are efect anticancerigen
Numeroase studii au arătat că ghimbirul are efect anticancerigen. Nu numai că protejează corpul de cancer, dar s-a dovedit că micşorează tumorile deja existente şi împiedică răspândirea acestora în corp.
Cum să prepari ceaiul de ghimbir?
Ceaiul de ghimbir este o altă soluţie bună pentru a include ghimbirul în dieta zilnică. Pentru a-l prepara ai nevoie de o bucată de 2 centimetri de rădăcină curăţată de coajă pe care să o fierbi în 250 mililitri de apă timp de 10 minute. Pentru o aromă mai intensă, taie mărunt bucata de ghimbir sau răzuieşte-o înainte de a o pune la fiert. După ce s-a răcit puţin, adaugă în ceai puţină miere de albine şi zeamă de lămâie.
Sursa: eva.ro
Povestea TRAGICĂ a celor mai cunoscuți cvintupleți din lume: Cele cinci fetițe, separate de familie și expuse ca la grădina zoologică
Moartea misterioasă a geniului Eminescu sau cine a vrut să îl facă nebun?
FOTO // Drumul LUNG al unui test pentru COVID-19, rezultatele căruia sunt gata în cel puțin opt ore: Cum decurge o zi de muncă a angajaților de la laboratorul virusologic al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică