STUDIU britanic: Moș Crăciun vizitează peste 5 mii se case pe scundă! Ce alte DETALII s-au mai AFLAT despre Moș
O echipa de ingineri şi de economişti britanici a conceput „ştiinţa lui Moş Crăciun”, sub forma unui ghid amuzant, care conţine date pur ştiinţifice despre ce se întâmplă în seara în care toţi copiii aşteaptă un cadou.
Conform legendei, Moșul călătoreşte cu sania sa trasă de reni şi împarte cadouri, împachetate de elfi.
Oamenii de ştiinţă, recunoscuţi pentru pragmatismul lor, au calculat că Moş Crăciun va trebui să facă 640 de milioane de opriri, luând în calcul faptul că fiecare familie are în medie între 2 şi 3 copii.
Experţii au mai estimat şi că un elf are nevoie de 10 secunde pentru a împacheta un cadou, iar la această viteză, este nevoie de 3.000 de elfi care să lucreze opt ore pe zi, timp de un an, că să împacheteze două cadouri pentru fiecare copil.
Dacă Moş Crăciun ar oferi două cadouri fiecărui copil, elfii vor avea nevoie de 80 de centimetri de hârtie de împachetat, ceea ce înseamnă un total de peste 2,5 milioane de kilometri de hârtie. Această suprafaţă este suficientă pentru a înconjura lumea de 60 de ori şi reprezintă de şase ori distanţă de la Pământ la Lună.
Moş Crăciun consumă 150 de miliarde de calorii în Ajun şi vizitează 5.556 de case pe secundă. Dacă ar mânca la fiecare casă pe care ar vizită-o, Moşul ar trebui să consume 150 de miliarde de calorii. În cazul în care Moş Crăciun ar trebui să păstreze toate cadourile într-un depozit, presupunând că fiecare cadou ocupă o suprafaţă medie de 0,008 metri cubi, depozitul ar ocupă un spaţiu echivalent cu suprafaţă ocupată de 240.000 de autobuze. Printre experții care au particpat la acest stdiu, se numără și fundaţia „EngineeringUK”, scrie Daily Mail.
Nicolae Ciucă, sprijinit de VETERANII de la Nistru, din trupele speciale „Burunducii”: ,,Noi, cei care am înfruntat şi apărat în 1992 Basarabia la Nistru contra hoardelor ruseşti ce astăzi pustiesc Ucraina vă suntem alături! Cu Dumnezeu înainte!”
VIDEO // Marcel Ciolacu, anunț ISTORIC de la Budapesta: ,,România va intra în spațiul Schengen terestru din 1 ianuarie 2025"
Aproape 600 de mii de persoane au solicitat deja compensații la energie: Au mai rămas lapte zile pentru a depune cererile pe platforma compensatii.gov.md