Structurile internaționale acoperă cheltuielile pentru serviciile medicale acordate pentru refugiații ucraineni în R. Moldova: Aproape 20 de milioane de lei, de la începutul anului
Valoarea asistenței medicale prestate în R. Moldova refugiaților ucraineni s-a ridicat, în prima jumătate a anului 2024, la suma de 17,7 milioane de lei.
Directorul Companiei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM), Ion Dodon, a declarat recent, în cadrul unei întrevederi cu reprezentanți ai Biroului Organizației Mondiale a Sănătății în Moldova, Organizației Internaționale pentru Migrație (OIM), Fondului Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) și Fondului Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA), că 14 milioane de lei au fost direcționate pentru serviciile spitalicești acordate persoanelor cu statut de protecție temporară.
„Reprezentanții organizațiilor internaționale au evidențiat necesitatea identificării unor fonduri suplimentare pentru acoperirea cheltuielilor destinate asistenței medicale necesare refugiaților”, transmite CNAM.
Potrivit aceleiași surse, interlocutorii au discutat și despre punerea în aplicare pe viitor a unui nou mecanism de finanțare și raportare a cheltuielilor respective.
CNAM are încheiate acorduri de colaborare cu UNICEF, OIM și UNFPA privind acoperirea cheltuielilor pentru serviciile medicale acordate persoanelor strămutate din țara vecină care dețin statut de protecție temporară.
În R. Moldova există în prezent circa 100 de mii de cetățeni ai Ucrainei care au fugit din calea războiului declanșat de Federația Rusă împotriva statului vecin.
VIDEO // Cine a CÂȘTIGAT alegerile parlamentare anticipate. PAS ar fi acumulat 55,1%, iar BeCS - 24%. În viitorul Parlament va fi și Partidul „ȘOR”. Prezentarea rezultatelor prealabile a sondajului AFTER POLL 2021
Cavcaliuc poate fi CERCETAT PENAL în perioada electorală, în pofida faptului că e candidat la funcția de deputat. Cum comentează PACE decizia CSJ
Nicolae Negru // Primul pas, Maia Sandu cu Volodymyr Zelenski